Spelers begrijpen 'vertrek' Vanderbiest niet: "Oostende is elk seizoen gegroeid. Wat wil je nog meer?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Spelers begrijpen 'vertrek' Vanderbiest niet: "Oostende is elk seizoen gegroeid. Wat wil je nog meer?"
Foto: © Photonews

Fred Vanderbiest nam gisteren afscheid van het Albertpark. De scheiding met KV Oostende is ondertussen aangevraagd, maar de oefenmeester kreeg niet het afscheid dat hij had verdiend. Ook de spelersgroep begrijpt de keuze van het bestuur eigenlijk niet.

Cédric De Volder in Oostende

KV Oostende besliste namelijk om na het seizoen niet verder te gaan met Fred Vanderbiest. Nochtans loodste de oefenmeester the Kustboys naar eerste klasse en zorgde hij voor een primeur door hen twee seizoenen op rij op het hoogste niveau te houden. 

"Niemand is blij met het vertrek van de coach", spreekt Jordan Lukaku voor de voltallige spelersgroep. "Ik ken de plannen van de club niet, maar de voorbije seizoenen is Oostende telkens gegroeid. Wat wil je dan nog meer?"

En het jeugdproduct van RSC Anderlecht is op dreef. "Het is gevaarlijk om als kleinere club té ambitieus te zijn, hoor. Dan kan je wel eens enkele tegenslagen krijgen. Wil het bestuur play-off 1 spelen? Dan is er extra kwaliteit nodig."

Het is gevaarlijk om als kleinere club té ambitieus te zijn

"Het is enorm jammer voor Fred", bevestigt ook Bjorn Ruytinx. "Zijn vervanger zal hier alvast een moeilijke opdracht voorgeschoteld krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties