zwaZulte Waregem
Datum: 27/01/2018 20:00
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Freethiel
Héérlijke pot voetbal: Waasland-Beveren laat Zulte Waregem terugknokken na vroege voorsprong en sleept uiteindelijk nog een punt uit de brand
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Beveren

Waasland-Beveren en Zulte Waregem verdelen de punten in héérlijke pot voetbal

Waasland-Beveren - Zulte Waregem was voor de neutrale toeschouwer een wedstrijd om van te smullen. De thuisploeg stond verdiend op voorsprong na een werkelijk schitterende eerste periode, liet Essevee nog volledig terug in de wedstrijd komen en uiteindelijk werden de punten eerlijk verdeeld.

De tegenstanders van de avond konden elkaar op (bijna) volle sterkte bekampen. Boljevic was de enige afwezige, Mmaee nam zijn plaats in. Bij de bezoekers waren Derijck, Marcq, Harbaoui en Olayinka opnieuw fit.

Ogen te kort

Wat een eerste helft! En een klein mirakel dat er maar één doelpunt viel. Dat maakte Thelin, de held van de heenmatch, vanop de stip nadat Bossut Mmaee onderuit haalde. Zijn dertiende van het seizoen en derde penaltydoelpunt van de week. Maar er was nog véél meer te beleven.

Waasland-Beveren wilde het niet bij eentje laten en ging meteen op zoek naar de tweede. Baudry en Derijck werden helemaal zoek gespeeld door de snelle combinaties en mochten zich gelukkig prijzen dat het vizier van Ampomah niet op scherp stond. Eerst stond die moederziel alleen na een mooie actie van Morioka en besloot hij onbegrijpelijk naast, even later liet hij een uitstekende voorzet van Jans onbenut.

Essevee knokt terug

De goal viel niet en Zulte Waregem begon steeds meer in de match te komen. Olayinka en Harbaoui wilden hun naam op het scorebord zetten, maar Roef was weer on fire en pareerde elke bal die in zijn richting kwam.

Rond de rust moesten beide ploegen nog een speler geblesseerd naar de kant halen: ervoor was dat kapitein De Fauw voor Essevee, erna Schryvers voor de Leeuwen.

De ommekeer

De thuisploeg kwam niet met dezelfde drive uit de kleedkamer en moest dat cash betalen. Zulte Waregem kreeg het balbezit en op het uur kopte de alleenstaande Harbaoui een vrije trap van Kaya feilloos binnen. Drie minuten later stond Essevee zelfs op voorsprong via Olayinka na slecht ontzetten van Roef.

Een klop van de hamer, zoals ze zeggen. Dit had de thuisploeg niet zien aankomen. Plots verdween alle vertrouwen en bereikte geen enkele bal nog zijn doel, terwijl Zulte Waregem met sprekend gemak de match controleerde.

Het was pas met een klein slotoffensief dat Waasland-Beveren terug in de wedstrijd kwam. Mmaee trof eerst nog de paal, maar in de herneming kon invaller Cools wel van dicht binnenleggen. 2-2 en alles te herdoen.

Geen 2-3

Zulte Waregem toonde nog de meeste drang om te winnen en deed dat bijna ook. Harbaoui knalde de 2-3 staalhard binnen, maar na overleg met de lijnrechter ging zijn vreugde niet door: buitenspel. Ook de laatste aanvallen werden geen doelpunten en zo keren de ploegen huiswaarts met elk een punt na een dolle partij.