18 op 18 en groepswinst zo goed als binnen: Zulte Waregem klopt Kortrijk in sfeerrijke derby

Zulte Waregem heeft zijn groep van play-off 2 zo goed als op zak gestoken. Na winst in de derby in en tegen KV Kortrijk is de kloof met de Kerels zeven punten geworden. Theo Bongonda was opnieuw belangrijk voor de Boeren.

• Derby op scherpst van de snee, groepswinst stond op het spel
  • Ouali vlakt vroege voorsprong Bongonda uit
  • Olayinka zorgt voor de 1-2
  • Kloof tussen Boeren en Kerels nu zeven punten met nog drie wedstrijden

KV Kortrijk en Zulte Waregem wilden er het beste van maken in hun derby en dat in een match met inzet. Essevee was leider in de groep, maar de Kerels konden mits een overwinning wel naderen tot op een puntje. En dus was iedereen gebeten op een goede prestatie in het Guldensporenstadion, ook de fans.

Negentig minuten lang zongen die allerlei grapjes naar elkaar, waarbij het af en toe een beetje bijtend werd. Zeker bij een aantal dubieuze fases gingen de poppen bijna aan het dansen: de Kerels claimden een trekfout op Chevalier, de bezoekers een haakfout en wat later een slag op Olayinka.

Olayinka haalt zijn gram

Toch viel de eerste gele kaart alles bij elkaar pas in minuut 66, wat ook weer veel zegt. Niet dat de intenties er niet waren bij beide teams. Francky Dury had zijn vaste elf tussen de lijnen gezwierd, Glen De Boeck koos voor drie nieuwe namen met Makarenko, Van der Bruggen en Ouali.

Die laatste zou het vertrouwen alvast niet beschamen met een aantal leuke acties, veel goede wil in de combinaties met onder meer D'haene en een doelpunt om snel in de wedstrijd de 1-1 te maken. Essevee was met een heerlijke trap van Bongonda namelijk snel op voorsprong geklommen.

Nog voor de rust klom Zulte Waregem opnieuw op voorsprong. Met dank aan Olayinka, al was vooral de voorbereiding van Bongonda (hakje) en De fauw (harde, goede voorzet) prima. Meteen was alles al gezegd over de match na zowat 34 minuten.

Zeven punten

De tweede helft baarde namelijk een muis, al waren er aan beide kanten kansen genoeg om meer te doen. Kortrijk leek niet echt daadkrachtig te kunnen zijn, terwijl de bezoekers het nalieten om de score te doen oplopen en soms iets te nonchalant werden.

Aan het feestgedruis bij de bezoekende fans veranderde het niets. In de topschutterstand veranderde er ook niets: Chevalier 21 - Harbaoui 19. Maar de groepswinst? Die lijkt zo goed als binnen voor Zulte Waregem, met nog drie matchen en zeven punten verschil.