aalEendracht Aalst
Bornem
1-0
Datum: 25/09/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Pierre Cornelisstadion
Eendracht Aalst pakt eerste overwinning
Jan Van Looy
| 0 reacties
Eendracht Aalst pakt eerste overwinning
Foto: © SC

Teneinde een heuse crisis te vermijden was het bewerkstelligen van winst een ware ’must’. Aalst begon daartoe het felst aan de wedstrijd en Lecomte knalde - op voorzet van De Langhe - in de openingsminuut in één tijd over. Op het kwartier diende doelman Vandenabeele zich te tonen op een omhaal van De Langhe. Aalst had even het betere van het spel en De Wilde blokte even later een loeier van Van Rumst af. De wedstrijd verwaterde en benevens enkele schuchtere pogingen van Lecomte, Bruno en Cordier was het huilen met de pet op. Voorzitter Garré bestierf het zowat en na afloop van de eerste helft repte hij zich dan ook naar de kleedkamer teneinde de troepen de levieten te lezen.

Zijn donderpreek had het nodige effect want Aalst schoot fel uit de startblokken. De Lange kwam na een scrimmage voor doel nog net te kort maar even later was het dan toch raak toen Van Rumst een vrije trap - na voorafgaande fout op Bruno - via het hoofd van Pannis voorbij doelman Vandenabeele schoot. Op het uur konden we de eerste kans van Bornem noteren maar ex-Eendrachter Georges Arts kopte te zwak op doel om doelman Sulmon te bedreigen. Aalst dreigde nog met een schot van Bruno maar de beste kans viel te noteren een kwartier voor tijd toen Lecomte op doel mocht koppen maar Vandenabeele met een zweefsprong een verdubbeling van de score verhinderde. De ingevallen Van Der Haeghen zag zijn schot over doel verdwijnen maar in de toegevoegde tijd was het nog bibberen geblazen toen de ingevallen De Decker op doel mocht schieten maar Van Geem redding bracht.

Aalst laat zo zijn eerste overwinning optekenen en stijgt naar de zevende plaats in het klassement. Volgende week wacht de verplaatsing naar hekkensluiter Rupel-Boom.

Vooraf