Stadion: Maurice Dewaelestadion
Maldegem verliest voor tweede maal op rij
Jan Van Looy

Trainer Querter kon nog steeds geen beroep doen op het spitsenduo De Meester – N’Kunku en koos voor een wat behoudendere aanpak. Maar laat het duidelijk zijn, ook met een voltallige spelerskern was dit Maldegem geen maat voor een sterk Dender.

Maldegem hield nochtans een helft gelijke tred met de fusieploeg. De thuisploeg was wel snel op achtervolgen aangewezen. Van Geem legde de bal perfect klaar voor De Groote en die twijfelde niet, hij knalde meteen de 0-1 op het bord. Maldegem dreigde maar Begeyn was attent, hij tikte tweemaal een voorzet-schot van Sabbe en daarna van Reynaert over de dwarsligger. Even later had een Maldegemse aanval toch succes. Een snelle vrije trap werd voor doel gegeven door Sabbe en Madou kon aan de eerste paal de gelijkmaker binnenkoppen: 1-1. Onder impuls van een sterke Munyaneza kwam Dender weer opzetten maar de afwerking was duidelijk niet de sterkste kant van de bezoekende spits. Maldegem hield de wedstrijd onder controle en mede daardoor kon Dender die eerste helft niet echt overtuigen. De fusieploeg kwam wel nog voor rust op voorsprong. Munyaneza trapte een vrije trap in de muur en Van Geem reageerde het best in de herneming, hij knalde de bal snoeihard in het midden van het doel: 1-2.

Dender kwam beter voor de dag na de pauze en voetbalde een pak kansen bij elkaar. Munyaneza had een voorzet maar voor het intikken maar hij schoot onbegrijpelijk naast. Ook Kielo Lezi kreeg een schietkans maar deze keer ging de bal hoog over. Na een kwartier diepte Van Geem de voorsprong toch verder uit, na een dekkingsfout in de Maldegemse verdediging knalde hij de bal prachtig in het dak van het doel; 1-3. Braeckman hield daarna Munyaneza tot tweemaal toe van de 1-4. Maldegem speelde toen al een tijdje met drie man achteraan en Dender maakte daar gretig gebruik van. Het zo dus verstrekte middenveld kreeg geen poot aan de grond en aanvallend was het speuren naar een kansje. Dat kwam er toch op een stilliggende fase maar Blondeel kon de voorzet niet in doel verlengen. Aan de overkant was de volgende Denderse aanval wel raak. Braeckman kreeg een schot van Van Geem niet onder controle en Kielo Lezi kopte de rebound binnen: 1-4. Meteen was de match ook gespeeld en grote kansen werden er niet meer genoteerd.

De tweede verliespartij op rij dus en daarmee blijven we steken op twee punten. Dat is nog altijd geen reden tot paniek want de laatste negen ploegen uit het klassement worden slechts gescheiden door twee luttele puntjes. Het is dus wel zaak om die minieme achterstand niet te laten vergroten en dat doe je het best door op zoek te gaan naar de eerste overwinning van het seizoen. Die eerste overwinning zou er net als vorig jaar op het veld van RC Mechelen kunnen komen.