Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Edmond Machtensstadion
Waregem klopt Woluwe met 0-4
Jan Van Looy

Woluwe startte het best en trof onmiddellijk de buitenkant van de staander. De thuisploeg bleef zeer gevaarlijk op vrije trappen en bij zo’n fase devieerde Ben Samain de bal op de bovenkant van de deklat. KRC kwam meer in de wedstrijd en versierde ook kansen. Bjorn Deloof besloot met een volley nipt naast en zag een volgende poging gestuit op de lijn. Een volley van Cédric Garni werd puik gered door de doelman en Tom Devos besloot voorlangs. Op het halfuur vond Jeffry Verhoeven, na korte corner van Steev Yousfi, de vrij staande Bjorn Deloof die aan de tweede paal de 0-1 kon scoren. Scheidsrechter Godart, die duidelijk een boontje had voor de thuisploeg, liet de eerste helft maar liefst 51’ minuten duren.

Kort na de hervatting bereikte een diagonale pass van Ben Samain de vrijlopende Cédric Garni en deze werkte perfect af (48’ 0-2). Moment vvor de arbiter om nog meer als "thuisspeler" op te treden : Ben Samain en Dimitri Geldhof kregen geel na fouten die alleen de scheids gezien had. Tussendoor kon ook keeper Stefaan Vergote zich enkele keren onderscheiden. Net na het uur stuurde Tom Devos de pas ingevallen Kristof Dupont alleen op doel af. Kristof scoorde meteen zijn eerste van het seizoen (62’ 0-3). Kort daarop scoorde ook Tom Devos zijn eerste goal, na een aarzeling in de thuisdefensie (65’ 0-4). KRC maakte de 89’ probleemloos rond (de scheids floot nu wél 1’ te vroeg af....)