Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Forestiersstadion
Cappellen FC verslaat SW Harelbeke
Rita De Meyer

Cappellen nam van bij de start de wedstrijd in handen. Augusto Da Silva schoot een afgeweerde voorzet over en Thomas Stevens miste een open kans na een gelost schot van Peter Meeusen. Na een kwartier stak de thuisploeg de neus aan het venster. Gerets trapt een afgeweerde hoekschop via de lat buiten en de doorgebroken Sani werd door Wim Ferket afgestopt. Wim hield er een blessure aan over en werd later door Gaëtan Lauwrys vervangen.

Na een half uur pakte Sven Schoenmaekers uit met een knappe solo, maar de thuisdoelman hield hem van succes. Vlak daarop ontzette Tim De Keyser op een thuisspeler en El Bodmossi schoot de ruststand binnen.

De tweede helft was gekruid met een resem doelkansen en een viertal fel becommentarieerde strafschopfasen. Kort na de herneming zag Schoenmaekers een lob overzeilen. Even later werd Schoenmaekers aangetikt en Copy Kortland bracht vanop de stip Cappellen langszij. Na een uur kwam de wedstrijd in een stroomversnelling. Eerst mikte Troch een vrije trap buiten bereik van Lauwrys op de paal. Bij de tegenstoot loste de thuisdoelman een schot van Da Silva en Stevens duwde binnen. Twee minuten later ging een thuisspeler gewillig neer bij een duwtje van Nico Van der Linden en Cool herstelde het evenwicht vanop de stip. Weer een minuut later zwiepte Vladan Devic een vrije trap voor doel en Schoenmaekers kopte vallend binnen. Bij een counter redde de thuisdoelman een schot van Schoenmaekers en even later ging de bal niet op de stip bij een duidelijke overtreding op Peter Meeusen. Bij een duwfout van De Keyser ontsnapte Cappellen op zijn beurt aan een strafschop. De laatste kansen waren voor een counterend Cappellen. Stevens en Zinho Chergui misten de goede richting, zodat de spanning er tot ver in blessureteijd inbleef.

Cappellen: Ferket (39' Lauwrys), Mücher, Van der Linden, De Keyser, Geeraerts, Meeusen, Kortland, Devic (77' Chergui), Da Silva, Schoenmaekers (88' Delcour), Stevens. Doelpunten: 36' El Bodmossi 1-0, 52' Kortland (strafschop) 1-1, 60' Stevens 1-2, 62' Cool (strafschop) 2-2, 63' Schoenmaekers 2-3.