wetWetteren
turTurnhout KV
Stefaan Staelens (pen) 93'
1-0
Datum: 25/09/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Marcel De Kerpel stadion
Turnhout verliest weer met kleinste verschil
Jan Van Looy
| 0 reacties
Turnhout verliest weer met kleinste verschil
Foto: © SC

Voor de derde keer op rij verliest KVT met het kleinste verschil in Wetteren. In blessuretijd gaf Staelens de Binken een uppercut. Leys wijzigde de ploeg op drie plaatsen. Van Hemert speelde linksback, Gorts keerde terug op het middenveld en Claes nam vooraan plaats. Sanou en Govaerts verhuisden naar de bank. Janssens zat gekwetst in de tribune.

Tijdens de eerste periode was de strijd gelijkopgaand. Reyns kopte naast en Versavel trapte naast. Een Wetterse vrije trap ging over iedereen heen maar een attente Horsten redde. Na een goede combinatie Versavel-Moons werd deze laatste foutief gestopt in de grote rechthoek. Saenen wees naar de stip. Jusic trapte maar doelman Schollaert pakte de strafschop.

Claes kon even later uithalen maar Schollaert tikte de bal terug het veld in. Wyckaert werd mooi vrijgezet maar deze keer gaven de vingertoppen van Horsten enkel een hoekschop prijs. De kansen bleven aan beide zijden vallen. Van Hemert trapte staalhard op doel maar een op de lijn staande verdediger versperde de weg naar de netten. Aan de overzijde haalde Ghyselinck uit met een slimme lob die net over doel ging.

Na de 45ste minuut kregen we een andere wedstrijd. Daar waar er voor de pauze geen kaarten werden bovengehaald, vielen er nu maar liefst acht! Een kaart per vijf en een halve minuut. Daar waar KVT voor de rust nog voor gevaar kon zorgen, lukte dat in de tweede helft helemaal niet meer.

Na een dubbele wissel bij Wetteren, kwam het gevaar enkel nog van de thuisploeg. Vooral de ingevallen Schockaert werd de kwelduivel. Loyens maakte op de rand van de 16 een fout op de aanvaller en ondanks protest wees Saenen weer naar de stip. Doelman Schollaert die al een strafschop stopte, plaatste zich achter de bal in de hoop man van de match te worden. De nochtans goed getrapte elfmeter werd echter gestopt door Horsten.

De alweer goed spelende Versavel kreeg onterecht geel omdat hij reclameerde toen een groen-gele speler te dicht bij de bal stond bij een vrije trap. Met wat goede wil kunnen we nog een schot van Jusic vermelden dat in de handen van de thuisdoelman belandde en een onbestrafte fout op Moons die omgezet had moeten worden in een strafschop. Moons die overigens een meer dan verdienstelijke partij speelde.

Wetteren nam meer en meer het overwicht en een thuisdoelpunt hing in de lucht. Nadat Loyens een tweede gele kaart had gekregen, rook de thuisploeg de kans op winst. Schockaert kreeg een unieke kopkans maar devieerde de bal naast. Hij kwam ook alleen voor Horsten maar die toonde nog maar eens zijn sterkste kant. Als Horsten dan toch geklopt was, bracht de linkerstaak redding. De druk bleef aanhouden en het kon niet blijven duren. Drie minuten in blessuretijd was het zo ver. In een rommelige fase kon Staelens de verdiende winningoal tegen de netten werken.

Een degelijke eerste helft maar een ondermaatse tweede helft zonder doelkansen voor KVT. Beter dan vorige week maar zeker nog niet zoals het hoort. De rol met de leidersploegen heeft KVT nu wel moeten lossen.

Vooraf