Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
KV Kortrijk wint van Hamme
Giovanny Saelens

Zondagnamiddag stond in tweede klasse de topper tussen VW Hamme en KV Kortrijk op het programma. De wedstrijd in het Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens eindigde op 2-3 in het voordeel van de West-Vlamingen.

De wedstrijd begon met kleine kansen aan beide kanten. Na vijf minuten trapte Versyp de bal over. Even later trapt Versyp net naast de kooi van Vandoorne.
Na ongeveer tien minuten gaat een vrije trap van Petrovic tegen doelman Kurt Vandoorne. Tegen de gang van het spel in kon KV Kortrijk de openingstreffer scoren. Een aanval op links werd afgemaakt door middenvelder Mehdi Makhloufi
KV Kortrijk leek de weg naar het doel gevonden te hebben. Landu Tubi mocht op doel af, maar zijn schot werd afgeblokt. Thierry Flies kon na een halfuurtje de gelijkmaker scoren. Misverstandje in de Kortrijkse verdediging werd goed benut door de aanvaller.
Enkele minuten later was het terug aan KV Kortrijk om een kans te creƫren. Jarakovic trapte net over. Net voor rust trapte Djamba Shango voorlangs. Ruststand 1-1.

Net na de rust kon Versyp de thuisploeg op voorsprong brengen. De indraaiende voorzet van Petrovic werd knap afgemaakt. Kortrijk reageert met een schot van Makhloufi, net voorlangs. Even later kon de ingevallen Aloys Nong de gelijkmaker scoren.
In de 70ste minuut had Flies de kans om Hamme terug op voorsprong te brengen, maar hij schoot naast. Enkele minuten later trapte De Smet over het doel van Vandoorne. Nadat Nong nog tegen de lat had getrapt, kon Jarakovic de 2-3 scoren.
Hamme probeerde nog de gelijkmaker te scoren, maar het lukte niet. Eerst trapte Butera over en even later werd een doelpunt van Mampuya afgekeurd door buitenspel. Eindstand 2-3.

Door deze overwinning staat KV Kortrijk alleen op de derde plaats. VW Hamme staat op de zevende plaats. Woensdag staat voor Vigor de topper tegen Dessel op het programma.