Tweede speeldag van de derde periode

Dirk Pieters
| 0 reacties
Tweede speeldag van de derde periode
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voorbeschouwing tweede klasse - Speeldag n°24

Zaterdagavond staat in de tweede klasse de 24e speeldag op het programma. Voor enkele ploegen worden het belangrijke weken om een gooi te doen naar de derde periodetitel. Dit weekend is het de tweede speeldag voor de derde en laatste periode.


Dessel - Eupen
 
De eerste wedstrijd van zaterdagavond is die tussen Dessel en Eupen. De wedstrijd staat gepland om 19u30. Beide ploegen staan op vier punten van elkaar. Als Eupen met de drie punten kan gaan lopen in Dessel doet het een goede zaak in het klassement. Dessel verloor de eerste wedstrijd van de derde periode, dus kan er maar best gewonnen worden op eigen veld.

Tubeke - Antwerp
 
Antwerp, dat nog steeds problemen heeft met de zaak-Gram, moet op bezoek bij Tubeke. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd van de derde periode. De bezoekers moeten het stellen zonder aanvallers Dong en Blake. De jonge Kevin Baert is wel opgenomen in de selectie van Regi Van Acker. Tubeke staat momenteel nog één punt voor op de ‘Great Old’ met wel één wedstrijd meer gespeeld. Benieuwd wat het gaat worden. Tubeke-aanvoerder Yves Buelinckx gelooft alvast in een derde zege op rij.

Geel - KVSK United 

KVSK United kreeg vorig weekend een serieuze klap van leider Bergen en kan maar beter oppassen op het veld van Geel. De thuisploeg is aan een inhaalrace begonnen en staat ondertussen al op de zevende plaats in het klassement. Ook Geel kwam vorige week niet verder dan een 0-0 gelijkspel op het veld van Waasland. [AN]

KV Oostende - Waasland
 
De vierde wedstrijd is die tussen KV Oostende en Red Star Waasland. De bezoekers zijn slecht begonnen aan de competitie maar staan ondertussen op een mooie vierde plaats. Vorig weekend verloor de kustploeg met 3-1 op het veld van OH Leuven, maar de ploeg blijft mooi in de buik van het klassement staan. Wil het nog kans maken op de eindronde, kan het maar best Waasland kloppen op eigen veld.

Bergen - KBHZ
 
Leider Bergen mag op papier niet al te veel problemen kennen met KBHZ. De nummer één uit de tweede klasse won vorig weekend nog overtuigend van United en speelt de laatste weken met enorm veel vertrouwen. Heusden-Zolder geraakt moeilijk weg onderaan het klassement, dus een stunt zou de ploeg wel goed kunnen gebruiken. 

Deinze - OH Leuven
 
Deinze neemt het thuis op tegen OH Leuven. De allerlaatste in het klassement kreeg vorige week van KV Mechelen nog een zware tik en kan maar beter winnen, wil het nog weg geraken van die laatste plaats. De ploeg van Marc Brys staat laatste met amper 20 punten uit 23 wedstrijden. OH Leuven begon het seizoen uitstekend en staat nog steeds op een mooie zesde plaats met 33 punten. Leuven won zijn vorige wedstrijd nog met 3-1. 

Virton - Union SG
 
De laatste wedstrijd van zaterdag is erg belangrijk voor de degradatiestrijd. Virton neemt het thuis op tegen Union SG. De thuisploeg staat momenteel op de voorlaatste plaats en kan mits winst een goede zaak doen in het klassement. Maar ook Union kan een goede zaak doen. Momenteel bedraagt de kloof tussen beide ploegen vijf punten. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties