Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Edmond Leburton
Antwerp duwt Tubeke verder naar onder
Joeri De Ren

Een evenwichtige en spannennde eerste helft tussen twee ploegen die de aanal niet schuwden.  Antwerp speelde iets hoger dan Tubeke dat op zijn beurt dan weer vaker flirtte met de buitenspelval.  Typisch voor tweede klasse was dat het veld zeer klein werd gehouden wat bij een uitbraak al gauw voor veel ruimte zorgde op dit grote veld.  Er werd gebikkeld en gevochten voor elke bal en bij momenten door beide ploegen onnauwkeurig en nerveus gespeeld.  Antwerp speelde opnieuw met Verjans achteraan als rustpunt.  Martin speelde hoger dan anders en Stankovski leunde dicht tegen het duo Lukanovic - Martin aan.  Bij de thuisploeg moesten ze enkele minuten voor de aanvang nog het plotse wegvallen van Mvemba zien op te vangen.

De eerste kans was voor de thuisploeg.  Sbaa wist met het hoofd Ristovic te dwingen tot de redding.  Exact op het kwartier kon Antwerp een eerste keer dreigen via het hoofd van Stankovski.  De bal ging echter enkele meters over.  Na bijna 20 minuten zetten Lukanovic, Di Gregorio en Eckersley een mooie combinatie op.  Jansen was het eindstation, maar de middenvelder kraakte zijn vluchtschot.  Diezelfde Jansen mistte vijf minten later een nieuwe kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen.  Enkele minuten later moest Ristovic met een kattensprong de bal uit de voet van Arena duiken.  Net voor het half uur miste Antwerp op een haar na de voorsprong.   Eckersley kwam mee op en zag Stankovski opduiken aan de eerste paal.  Een gemeten voorzetje naar de spelverdeler volgde en Stankovski zette een fijn voetje tegen het leer.  Het leer ging net naast de keeper en tegen de paal.  De fijne baltoets verdiende beter.  In de 31e minuut was er een attente Ristovic nodig om Antwerp van een achterstand te behoeden.  Opnieuw haalde de keeper onversaagd de bal uit de voeten van een gevaarlijk opdagende Sbaa.  Na een kleine tien minuten waarin weinig gebeurede kwam Simpson vanop rechts naar binnen en begon een rush vanaan de middellijn.  Hij dreef de bal op tot aan de grote baklijn en koos dan een klein gaatje en vuurde met links een raket af op doel die hoog in het dak van de kooi binnenging.  Een fraaie 0-1 stond aldus op het bord.  Enkele minuten later kon Neels Eckersley in de wind zetten en fraai voorgeven op Sbaa die de kans op de gelijkmaker echter niet benutte.  Dit werd in de 44e minuut afgestraft wanneer Martin de ganse verdediging oprolde van Tubeke en enkel foutief van een definitieve doorbraak tot bij de keeper gehouden kon worden.  De logische penalty werd door Di Gregorio koelbloedig tegen de binnenkant van het zijnet gepegeld en de 0-2 was hiermee een feit.

In de tweede helft een omgekeerd wedstrijdbeeld.  Antwerp beperkte zich vooreerst tot het controleren van de partij en het consolideren van de voorsprong.  Tubeke moest hoger gaan spelen en Antwerp begon nu meer op de snelle tegenstoot te rekenen.  Het eerste gevaar was van Neels die vanop 30 meter een schot afvuurde dat in de handen van Ristovic belandde.  Antwerp dreigde via Lukanovic die een zwakke indruk liet vandaag.  Antwerp bleef de betere ploeg en in de kort na het uur werd Jansen centraal aangespeeld.  Deze had alle tijd en pegelde de bal staalhard naar het vijandelijke doel.  Dwauthy kon de bal nog net over de lat tikken.  In de 65e minuut was het Stankovski die met een strak schot kwam dreigen.  Zijn poging strandde dan weer in het zijnet.  Uitstel slechts want na een kansje voor Arena kreeg Stankovski een nieuwe schietkans voorgeschoteld in de 72e minuut.  Deze keer mikte hij het leer fraai in doel net naast de paal.  De keeper had er het nakijken naar.  Antwerp versierde hiermee een niet onverdiende ruime voorsprong en dit liet trainer Van Acker toe nog enkele wissels door te voeren.  Martin kreeg een publiekswissel in de 78e minuut.  Mamam had de 0-4 aan de voet toen hij in de 80e minuut op wandel mocht gaan in de vijandige zone van de waarheid.  Hij dribbelde de keeper echter niet en verkwanselde alzo de open kans.  Verbiest legde in de 87e minuut Debroyer neer net buiten de 16-meter, maar zag de scheidsrechter alsnog naar de stip wijzen.  Buelinckx kon alzo zijn 9e van het seizoen scoren.  Een minuut later ontsnapte Antwerp dan weer aan een echte penalty wanneer de scheidsrechter een handspel van Verbiest niet floot.  De laatste kans was voor de thuisploeg met een schot over het Antwerpse doel van Stilmant

De Antwerpse zege was zeker verdiend.  De meeste en beste kansen waren zeker voor de bezoekers al kreeg de thuisploeg – zeker in de aanvangsfase – minimaal één goede kans om op voorsprong te komen en hadden ze na het eerste doelpunt de gelijkmakr in de voet.  De Tubeekse trainer verstopte zich achter allerlei excuses na de wedstrijd.  Vooral het verlies van Mvemba werd aangehaald als een reden.  De Antwerptrainer loofde vooral de inzet en opofering van Verjans en nog meer de geweldige mentaliteit van Lee Martin die met beide voeten op de grond elke week hard werkt om een betere voetballer te worden.  Verder loofde Van Acker het collectief en de goede ingesteldheid van zijn groep.  Een pluim ging ook nog naar Ristovic die ook deze week paraat was op de momenten dat het nodig was.