Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Diaz Arena
Oostende houdt de drie punten thuis
Dirk Pieters

Oostende won op eigen veld met 3-1 van Red Star Waasland. Door deze overwinning komt de kustploeg tot op twee punten van de Waaslanders. Het is al langer geweten dat de verdedigers van Oostende vlot de weg naar goal vinden op stilstaande fases. Opnieuw bewezen ze dat zaterdagavond.

Oostende kwam al vrij snel op voorsprong toen doelman Ottoy alle moeite van de wereld had met een vrije trap van Gibert, Stassin was alert en schoof de 1-0 op het bord. Het was een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Red Star Waasland was in de gehele eerste helft geen enkele keer gevaarlijk en zo bleef de 1-0 op het bord staan.

Na rust kregen we doelpunten en rode kaarten te zien. Scheidsrechter Delacour sloot eerst Ouon (Oostende) uit voor twee lichte overtredingen en even later mocht ook Van den Bossche (RS Waasland) vroegtijdig gaan douchen. Toch vielen er ook nog doelpunten. Na een mooie voorzet van Kamanan zorgde Wallaeys met het hoofd voor de 2-0. Opnieuw viel er een rode kaart, toen Stas de doorgebroken Kamanan onderuit haalde. In de slotfase scoorde Oostende nog een derde keer via Vleminckx en zorgde Dupont voor de eerredder. 3-1 was de terechte uitslag.