Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen kon opnieuw niet winnen
Dirk Pieters

KV Mechelen kon ook zijn 3de wedstrijd van de competitie niet winnen. Ook nieuwkomer Daniël Camus kon Mechelen niet aan een overwinning helpen. Bergen won met 1-2 en blijft zo met zeven op negen aan de leiding.

De eerste helft begon KV Mechelen niet slecht. Ze probeerden met veel inzet de Waalse defensie te ontwrichten, maar zonder veel succes. Het spelniveau was niet slecht, maar de wedstrijd zat muurvast. Vlak voor het halfuur viel er dan toch een doelpunt uit de lucht. Stephane Calce kon door de buitenspelval glippen en droogweg de bal door de benen van Verelst binnentrappen, 0-1 voor de bezoekers. Enkele minuten later was diezelfde Calce opnieuw dicht bij een doelpunt, maar de paal bracht redding. Nog voor de rust was het opnieuw raak. Calce kon zonder tegenstand de bal over doelman Verelst lobben. Een efficiënt Mons kon gaan rusten met een mooie voorsprong.

Ook na rust bleef een bedrijvige Calce voor dreiging zorgen, maar doelman Verelst kon in extremis redden met de vuisten. In de 60e minuut greep KV-trainer Wetzel in en mocht Patrick Goots invallen voor de moegestreden Camus. Het enige wat KV tegen kon doen was een voorzet-schot van Dhont die op de lat strandde. Tien minuten voor tijd kon Masina zich mooi doorzetten op links Zijn voorzet belandde bij, wie anders dan, Patje 'Boem Boem' Goots die de aansluitingstreffer kon binnenknallen. KV Mechelen en de 6000 toeschouwers geloofden plots weer in een gelijkspel, maar de grote inzet leverde geen kansen meer op.

Bergen blijft mooi aan de leiding met een zeven op negen. Enkel tegen Antwerp kon de Waalse ploeg niet winnen. Vooral Calce was een marteling voor de KV-defensie. Bij Mechelen gaat het niet goed. Met een één op negen mogen de ‘kakkers’ niet tevreden zijn.