Stadion: Puyenbekestadion
Waasland heeft driepunter beet
Dirk Pieters

Red Star Waasland heeft zijn eerste driepunter van dit seizoen beet. Waasland kende niet al te veel problemen met Union. Vooral spits Arijs was opnieuw goed bij schot.

De eerste helft begon met goed voetbal van beide ploegen. Vooral Waasland-doelman Hofman moest tweemaal goed tussenkomen.
In de negentiende minuut kon Waasland scoren. Topschutter Arijs kopte de bal op voorzet van Vincken mooi in doel. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan en beide ploegen kregen enkele kansen om te scoren zonder verder gevolg. Arijs echter wist het doel wel staan en maakte er, na een mooie actie van Stas op de linkerflank,  2-0 van voor de thuisploeg.

Union had geen keuze en moest komen en dat deed het ook. Red Star Waasland kon de wedstrijd moeilijk onder controle houden en Union kon zodoende dreigen. Dit resulteerde uiteindelijk in de aansluitingstreffer van Massaux in de zeventigste minuut.
Waasland mocht niet nog meer terugplooien en koos voor de aanval wat resulteerde in een derde doelpunt voor de thuisploeg. Invaller Meeuwsen joeg de keeper op die de bal aan de voet had. Die schoot het leer zomaar op de rug van Meeuwsen. De bal kwam in de voeten van Abou Keita terecht en die trapte de 3-1 tegen de netten.

Al bij al een verdiende zege voor Waasland dat eindelijk de drie punten kon thuishouden.
Union blijft onderaan het klassement staan met één schamel puntje.