Speeldag: Speeldag 3
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven verrassend onderuit
Dirk Pieters

Oud Heverlee Leuven heeft het maximum van de punten niet kunnen behouden. Het verloor met 0-1 tegen Virton. OH Leuven verdiende veel meer, maar kwam tegen een stug Virton niet tot scoren.

In de eerste helft regende het kansen voor OH Leuven. Tot driemaal toe mocht een speler van OHL alleen op de bezoekende doelman gaan, maar telkenmale kon men niet scoren. Virton kon daar slechts één aanval tegenoverstellen en die was meteen raak. Na een corner kon Clerc met een prachtige omhaal de 0-1 op het bord zetten.

Ook in de tweede helft was het al Leuven dat de klok sloeg, maar opnieuw konden de spelers van OH Leuven het niet afmaken. Virton kroop massaal achteruit en Leuven vond nog weinig openingen op het einde. Zowel Bayock, Lanvu als El Abbadi kregen de bal er niet in.

Een verrassende nederlaag voor Leuven. Voor Virton waren het 3 gouden punten en het mag met een zes op negen van een zeer goede start spreken. Leuven moet volgende week de moeilijke verplaatsing naar Bergen maken.