Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Limburgse derby eindigt op gelijkspel
Niels Hendriks

Op zaterdagavond stond de enige Limburgse derby in tweede klasse geprogrammeerd. De fusieclubs KVSK United Overpelt Lommel en K Beringen-Heusden-Zolder ontmoetten elkaar aan de Gestelsedijk in Lommel. De thuisploeg kwam twee maal op voorsprong maar het werd uiteindelijk een 2-2 gelijkspel.

KVSK United moest het nog steeds stellen zonder de geblesseerde Luyten en Haznadar, Delande kwam terug uit schorsing maar ditmaal zat Geerinckx op de strafbank. Er kwamen zo'n 3000 à 4000 toeschouwers afgezakt naar het Stedelijk sportstadion voor de derby. Het was Philip Haagdoren die de eerste kans van de wedstrijd creëerde, maar hij besloot op de bezoekende doelman Gert Doumen. Hierna werd KBHZ echter de gevaarlijkste ploeg en het kreeg dan ook enkele kansen. Toch was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam, Haagdoren zorgde voor de 1-0. United kon net zoals de vorige week niet lang genieten van de voorsprong. Vedran Pelic maakte er immers even later met een mooie kopbal 1-1 van. De mannen van Peter Balette waren niet aangeslagen en Davy Heymans schoot op het halfuur de 2-1 binnen. KBHZ kwam nog wel dicht bij de gelijkmaker maar we gingen na een genietbare eerste helft rustten bij een 2-1 stand.

De bezoekers begonnen het best aan de tweede helft maar het was bijna Mirek Waligora die voor de 3-1 had gezorgd had hij de bal wat beter op de voet gekregen. KBHZ bleef dreigen, vooral via de razend gevaarlijke Sishuba en Kaliluka die de United-verdediging een zware avond bezorgden. Het was dan ook Kaliluka die na een voorzet vanop links de bal mooi via de paal binnenkopte. KBHZ ging na deze gelijkmaker nog op zoek naar meer, maar het slaagde er niet in om één van de talrijke kansen af te werken. Heymans kon bijna de drie punten nog thuishouden wanneer hij alleen voor doel verscheen. Maar de middenvelder geraakte niet voorbij Doumen.

Voor KBHZ is dit pas het tweede punt in drie wedstrijden, al verdiende het net zoals vorige week tegen Waasland misschien meer op basis van hun tweede helft. KVSK United behaalde dan wel een mooie 5 op 9, maar het komt thuis voor de tweede maal op rij niet verder dan een gelijkspel.