Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Guldensporenstadion
Tubize wint in Guldensporenstadion
Giovanny Saelens

AFC Tubize heeft met 0-2 gewonnen van KV Kortrijk. Beide doelpunten kwamen van Yuhan Charlot. De Waals-Brabantse tweedeklasser klimt hierdoor naar de vierde plaats met twee punten minder dan Antwerp, dat tweede staat. Kortrijk zakt naar de elfde plaats.

Kortrijk had de eerste kans van de wedstrijd, maar Landu Tubi kon die niet verzilveren. Ondanks hij alleen op doel kon afgaan, bracht Wauthy redding voor Tubeke. Daarna werd Tubeke de dominant. Een doelpunt van Lusala Lu Mvemba werd terecht afgekeurd door buitenspel. Na twaalf minuten schoot Mununga op Mollez.

In de 14e minuut kopte Mununga naast doel. Twee minuten later kreeg Tubeke alweer een kans. Een vrije trap van Flammini ging naast. Charlot kreeg even later ook een kans. Hij lobte de bal naast het doel van Mollez. In de 22ste minuut werd het schietkraam van Mollez nogmaals bedreigd. Hij moest redding brengen op een volley van Lambot.

Daarna kreeg de thuisclub ook nog enkele kansen. Eerst kopte Jarakovic over en in de 27ste minuut werd de doorgebroken Landu Tubi al dan niet foutief neergehaald. Hoe het ook zij, scheidsrechter Vermeire gaf de Congolees geel voor schwalbe. De volgende kans noteerden we tien minuten later, toen Provoost naast schoot. Dat was meteen ook het laatste wapenfeit van de eerste helft die door Tubeke gedomineerd werd.

De tweede helft bracht niet veel beterschap aan het spelpeil van de thuisclub. Na vijf minuten trof Tubeke voor de tweede keer raak, maar het doelpunt werd opnieuw afgekeurd voor buitenspel. Aan de overkant wou de bal er maar niet in, met als oorzaak doelman Wauthy. Eerst redde hij een volley van Provoost en kort daarna verhinderde hij Landu Tubi het scoren. Ook Timmermans geraakte niet voorbij de doelman.

Met nog een halfuur te spelen nam Tubeke het heft terug in handen. eerst trapte Neels naast vanop afstand, en twee minuten later was het 0-1. Charlot krulde een vrije trap in de kooi van Mollez. Twee minuten later probeerde Flammini hetzelfde, maar zijn vrije trap ging hoog over. Charlot wist het doel wel te vinden en dat resulteerde in de 0-2 na 66 minuten. Hij kwam vanop links opzetten en trapte de bal voorbij Mollez.

Kortrijk probeerde daar iets tegenover te stellen, maar weinig dingen lukten. Jarakovic krulde de bal vanuit een moeilijke hoek over en ook een vrije trap van Vermast verdween boven het doel. Aan de overkant ging een volley van de ingevallen Vandamme eveneens over. Drie minuten voor tijd kreeg Provoost de laatste kans op de aansluitingstreffer, maar zijn volley verdween boven de tribune.

Tubeke speelde een goede partij en Kortrijk stelde teleur. De beslissingen van Philip Vermeire kunnen eveneens in twijfel worden getrokken, want onder andere een slag op Nicolas Gezelle zag de man niet. Kortrijk heeft nog altijd maar zes punten achterstand op de tweede in het klassement, Antwerp. Volgende week ontvangen de West-Vlamingen KV Mechelen, dat drie punten meer heeft. Tubeke ontvangt Union, de derde in het klassement. Een topper dus die niemand voor het seizoen had durven voorspellen.