Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Bosuil
Antwerp verliest met kleinste verschil
Bart Hermans

Antwerp heeft zaterdagavond in het eigen Bosuilstadion met 0-1 verloren van Doornik. Het enigste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Thibaut Thonon.

Bij Antwerp kwamen in vergelijking met de match tegen Virton Utaka en Souleymane in de plaats van Glouftsis en de zieke Baert. Bij The Great Old zat Van Hemert niet in de kern. Officieel was hij ziek maar naar verluidt zou hij na ruzie met de trainer uit de kern geweerd zijn. Doornik zag zijn wedstrijd vorige week uitgesteld. In vergelijking met veertien dagen geleden tegen Deinze kwamen Roland, Scarponi en Thonon in de plaats van Delwarte, Seoudi en Desire.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd. Utaka dribbelde zich mooi door op links maar zijn voorzet werd door doelman Roland met de voet weggewerkt. Even later gaf Pivaljovic de bal mooi door aan diezelfde Utaka die alleen kon doorgaan. De ex-spits van Westerlo kapte de keeper uit maar zijn schot werd nog weggewerkt door Thonon. Antwerp kreeg na twintig minuten een paar corners. Een van die corners werd door Pivaljovic rechtstreeks op doel getrapt, gelukkig voor Doornik belandde de bal op de kruising. Een paar minuten later verstuurde Cathcart een mooie dieptepass op Jelicic, deze legde mooi af met het hoofd voor Pivaljevic maar de Serviër zijn lob kwam er niet uit. Doornik speelde heel zwak dit eerste half uur maar kreeg toch een grote kans toen De Vreese plots alleen door kon gaan. De ex-spits van onder andere Waregem, AA Gent en Moeskroen besloot onbegrijpelijk naast. Aan de overkant kreeg Pivaljevic op aangeven van Utaka nog de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar de bal ging net naast. Op slag van rusten zagen we een mooie vrije trap richting Utaka gaan, hij had maar binnen te trappen maar slaagde er toch nog in om de lat te raken. Het was dus 0-0 bij de rust.

Na de rust kregen Utaka en opnieuw Pivaljevic kansen op de 1-0 maar wederom konden ze niet scoren. Kort voor het uur kreeg de Fransman Thonon veel te veel ruimte en besloot deze vanop een goede 25 meter aan te leggen. Het leer verdween schitterend in de winkelhaak. Trainer Joyce verving dan de licht geblesseerde Pivaljevic door Glouftsis. Een wissel die maar op weinig begrip van het thuispubliek kon rekenen. Na dit doelpunt kon het stamnummer één niet veel meer klaar maken en verloor het met 0-1 van de voorlaatste in het klassement.

Doornik gaat zo met een goed gevoel en als derde laatste de winterstop in. Antwerp speelde een verdienstelijke partij maar heeft nood aan een spits die het verschil kan maken. Hopelijk kunnen ze die de komende weken halen.