ohlOH Leuven
virVirton
0-1
Datum: 10/11/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: King Power at Den Dreef
Leuven kreeg niet waar het recht op had
Giel Vermeulen
| 0 reacties
Leuven kreeg niet waar het recht op had
Foto: © SC

Regenachtig koud weer zette zaterdagavond op Den Dreef de toon voor de match tussen OH Leuven en Excelsior Virton. De 0-1 eindstand waarmee Virton van Leuven won, geeft bovendien geen juist beeld weer van hoe de match is verlopen. Moussa Koita kon Virton met de drie punten naar huis laten lopen.

De in feite weinig boeiende eerste helft was volledig van Leuven. De thuisploeg droeg de overhand en haar supporters konden tot minstens vijf keer toe rechtveren voor kansen die helaas nooit konden afgewerkt worden. Boy Boy Mosia probeerde als eerste, maar schoot de bal net over doel. Een ogenblik later kon evenmin Jurgen Raeymaeckers, op aangeven van Mosia, voorbij doelman Leyder komen. Direct daarna bracht Mosia de bal via Kevin Serville tot bij Ruytinx die zijn schot, via Guy Blaise, kon omzetten in een hoekschop. Daarna kopte Stijn Francis vrij voor doel over. Aan het begin van het laatste kwartier trapte Ruytinx van ver op Leyder, die loste. Echter was niemand ter plaatse om alsnog de 1-0 te maken. Virton viel in deze eerste periode uitsluitend op door de schitterende fluorgele shirts. De spelers wisten op het veld voor de rest weinig te bieden. Men kon gaan rusten met een 0-0 tussenstand.


De rust bracht weinig beterschap. Een zwakker OHL kwam terug uit de
kleedkamers, terwijl Virton misschien net iets slagkrachtiger was geworden. De eerste twee kansen waren wel voor Leuven, maar volstonden zeker niet. Uiteindelijk zagen we in de 69e minuut een knap staaltje voetbal van Koita, die Boyen het nakijken gaf met een schot in de verste hoek. Ruytinx dreigde hierop voor de gelijkmaker te gaan zorgen, maar Leyder gunde het Leuven allerminst. Een lobje van de ingevallen nieuwkomer Michael Thijs bracht de laatste kans, maar een grote dosis pech voor OHL in deze match voorkwam de eigenlijk meer dan verdiende gelijkmaker. En zo moesten de Leuvenaars zich drie dure punten laten ontnemen.

Woensdag en zondag krijgt OHL de kans om tegen respectievelijk Deinze en Eupen het één en ander recht te zetten en de vijfde plaats in het klassement over te laten. Virton komt op de vierde plaats en speelt over een weekje tegen Beveren. [AN]