Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Edmond Leburton
Tubize te sterk voor Tienen
filip broos

De eerste wedstrijd van deze speeldag die werd gespeeld op een opmerkelijk uur op een zaterdagnamiddag werd verdiend gewonnen door Tubize. KVK Tienen werd verslagen met 1-0.

De wedstrijd die om half drie werd afgetrapt op een zaterdagnamiddag werd bijgewoond door toch wel een schare van supporters. Tubize toonde zich het sterkst en won met 1-0, daardoor blijft de ploeg van trainer Saint-Jean meedraaien aan de kop van de klassering.

Tubize begon agressief en druk zettend aan de wedstrijd op een zwaar veld. Door meteen druk te zetten speelde de tiense verdediging in de 2e minuut de bal terug op doelman Schuermans die de bal oppakte, wat leidde tot een indirecte vrije trap in de zestien. Die vrije trap werd overgeschoten door Samuel Remy. Na deze eerste studieronde kwam Tubize alsmaar beter in de wedstrijd. Doelman Berghmans nam een doeltrap en de bal waaide met hulp van de wind voorbij de tiense verdedigers vlak voor de voeten van Hernout die pal op de tiense goalie knalde.

Tienen stelde daarentegen weinig voor, er was weinig ritme en de spelers hadden moeite om de bal te controleren laat staan een pass te geven. Na 20 minuten in de eerste helft was er na een combinatie Bayock en Michael Lacroix de eerste en enige kans voor de suikerjongens. Lacroix zette na een dribbel voor doel waar Vanarwegen de bal naar doel buffelde maar spijtig voor hem was Berghmans bij de pinken. Net voor rust nog een zeer grote mogelijkheid voor de thuisploeg. Na een hoekschop viel de bal net buiten de rechthoek voor de voeten van Remy maar zijn geplaatste schot likte de verste doelpaal.

Rusten deden we met een brilscore, al had Tubize meer verdiend op basis van de gecreerde kansen.

Na de koofiepauze begonnen dezelfde 22 acteurs aan de 2e helft. Weer begon de thuisploeg op een hoog niveau en het duurde niet lang vooraleer de kansen kwamen. Zo schoot Mvuezolo naast vanop de rand van de zestien meter en werd een vrije trap van Remy naastgekopt door Paternotte. Een volgende vrije trap van Remy werd door Brouckaert aan de eerste paal naar doel gekopt maar een attente Schuermans had een superreflex in huis en duwde de bal in hoekschop.

Bij Tienen werd de geblesseerde Dello vervangen door Da Silva. De mannen van trainer Nassen combineerden beter in deze 2e helft en er kwamen ook kansen hetzij geen grote. Een onrechtstreekse vrije trap van Bogaerts werd afgeblokt en de bal viel net naast het doel van de lokale doelman.
Iets na het uur kreeg Tubize wat het al lang verdiende. Na een hoekschop bleef de bal hangen voor doel tot de meeopgerukte Brouckaert zijn voet ertegen zette, de bal verdween tussen de benen van de tiense goalie tegen de netten, 1-0.
De suikerjongens waren nu verplicht te komen en Tubize plooide gewillig terug om de voorsprong te behouden. Tienen kreeg nog een kans via Da Silva maar die schoot vanop 20 meter te zwak in de grijpende handen van Berghmans. In een slotoffensief ging Tienen nog bijna met een punt aan de haal, Vandecauter nam een vrije trap op de hoek van de zestien, de bal viel voor de voeten van Lunenburg die de bal in een tijd op de slof nam maar Berghmans behoedde zijn ploeg voor puntenverlies.

Zo won Tubize verdiend deze wedstrijd van een matig Tienen dat alweer een speler, nu Dello, zag uitvallen met blessure. Tubize blijft door deze overwinning meedoen aan de kop van het klassement, het blijft zelfs de virtuele leider in 2e nationale. Voor KVK daarentegen dreigt het afglijden naar de middenmoot en de vraag zal zijn hoe met de talrijke geblesserden kan blijven vervangen. Volgende speeldag moet Tubize naar KVSK United en Tienen kan thuis aantreden tegen SK Beveren.