Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Freethiel
Beveren nestelt zich terug op plaats 3
Dirk Claus

Gisterenavond stond op de Freethiel de laatste wedstrijd van speeldag 17 op het programma. Beveren won van KVSK United en nestelt zich zo weer in de top 3.

Bij KVSK United startte Davy Brouwers in de plaats van de geblesseerde Marcos Pereira.  Bij Beveren verving Andreas Manga de geschorste Zito.  Diabis kwam terug uit schorsing en verving de gekwetste Chakir Lmaknafi.

In de eerste helft was het vooral United dat het initiatief nam  maar echt gevaarlijk waren ze niet.  Op het einde van de eerste helft was er toch nog een voorzet/schot vanop de rechterflank van Kevin Franck dat Bart Deelkens onder de lat moest wegslagen.

Na de rust zorgde ook nu United voor de eerste dreiging maar telkens vonden ze weer een uitstekend keepende Deelkens op hun weg.   Op het uur stak Beveren dan de neus aan het venster wanneer Ibou alleen op doelman Tom Muyters mocht afgaan maar de Gambiaanse topschutter aarzelde net iets te lang.

Een minuutje later was het dan wel raak voor Beveren wanneer Tokpa een mooie beverse aanval met success afronde.

Nadat Vincent Euvrard enkele minuten later zijn tweede geel onder de neus geduwd kreeg en Ibou de daaraan gekoppelde vrije trap binnentrapte  was het kalf voor United verdronken.  Beveren kon nog enkele keren gevat counteren maar scoren deed het niet meer, 3-0 had trouwens een overdreven uitslag geweest voor toch een heel verdienstelijk KVSK United.

Door deze zege doet Beveren een gouden zaak in het klassement, KVSK blijft hangen op een 8ste plaats.