Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk verslagen door zwarte beest
Giovanny Saelens

In het Guldensporenstadion werd KV Kortrijk geveld door Union SG. De Kortrijkzanen kwamen op voorsprong via een strafschop, maar gaf het in de tweede helft uit handen. Het is al van 27 augustus 2000 geleden dat KV Kortrijk nog kon winnen van Union.

Na twee minuten al trok de bezoekende ploeg in de aanval. Het versierde meteen een hoekschop, maar Buelinckx kopte over. Aan de overkant was het heet voor doel met een volley van Jimmy Hempte. Doelman Kudimbana redde en de herneming van Timmermans belandde naast.
Rond het kwartier kreeg Kortrijk opnieuw twee goede mogelijkheden. Eerst kopte Verbrugghe een hoekschop naast en vier minuten later kon ook Cédric Bêtremieux niet binnen het kader schieten. In de 23ste minuut kon Jarakovic alleen op doel afgaan. Hij kon de doelman omzeilen, maar een verdediger redde op de lijn. Jarakovic probeerde het opnieuw, maar zag zijn bal over verdwijnen.
Kort voor het halfuur werd er gejuicht in de thuistribune. KV Kortrijk kreeg een penalty toegewezen en Jarakovic plaatste zich achter de bal. Hij trapte naast waardoor het gejuich te voorbarig bleek. Union kwam nog met enkele kleine kansjes dreigen, maar in de 45ste minuut werd het met de neus op de feiten gedrukt. Opnieuw een penalty voor KV Kortrijk en Cédric Bêtremieux miste niet. 1-0 was de ruststand.

De tweede helft werd volledig ontsierd door het racistische geroep van de Kortrijkse supporters richting doelman Kudimbana. Acht minuten na de rust kon Bêtremieux zich doorzetten op de rechterflank. Hij kon met een harde voorzet Jarakovic nog bereiken, maar die kon niet goed genoeg bij de bal.
KV Kortrijk had het heft in eigen handen en kon de voorsprong meerdere keren uitbouwen. Eerst ging een volley van Timmermans. Wat later kon Vervaeke alleen op Kudimbana afgaan, die de bal redde. De herkansing was voor Jarakovic, maar opnieuw was Kudimbana er tijdig bij. Op het uur kreeg nieuwkomer Istvan Bakx een mogelijkheid tot schieten, maar zijn schot werd nog afgeblokt waardoor Kortrijk een hoekschop kreeg. Op die corner schoot Jarakovic over.
Na 65 minuten werd Jarakovic diepgestuurd door Bakx, maar de aanvallende middenvelder trapte op de keeper. Kort erna geraakte Jimmy Hempte ook niet verder dan Kudimbana. Een minuut later kreeg De Ly een mooie mogelijkheid, maar hij zag de bal in hoekschop verdwijnen.

Met nog 21 minuten te gaan kreeg Kortrijk de onverwachte tegentreffer. Op aangeven van Martens kon Buelinckx de gelijkmaker scoren. Union had terug frisse moed en kwam meer in de wedstrijd. Nadat een bal eerst nipt over het doel van Mollez zeilde, trapte Buelinckx de bal op de doelman.
Union liet aan Kortrijk zien dat je ook met weinig kansen kan winnen. In de 80ste minuut kreeg het een vrije trap en Buelinckx schoot Union naar de overwinning. Verbrugghe trapte de bal van dichtbij nog op de doelman en in de ultieme slotfase kon Union de voorsprong nog uitbreiden, maar de bal ging naast. 1-2 eindstand.

KV Kortrijk kon dus opnieuw niet winnen van zwarte beest Union. De bezoekers hielden stand via een sterk spelende Kudimbana. Bij de thuisploeg liet doelpuntenmaker Cédric Bêtremieux een scherpe indruk na.