Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Diaz Arena
Lord bezorgt KVO eerste driepunter
Philippe Crols

KV Oostende is goed aan het nieuwe seizoen in de tweede klasse begonnen. De kustploeg klopte op de openingsspeeldag Hamme in eigen huis met het kleinste verschil, 1-0.

Het was vooral de bedrijvige Lord die voor heel wat opwinding zorgde in de beginfase. Hij was bij elke gevaarlijke actie betrokken. Zo ook toen hij na twintig minuten op bezoekende doelman Baert schoot. De bezoekers konden maar weinig aanvallen in elkaar boksen, maar net voor rust was het wel bijna prijs. Demeyer knalde een voorzet van Petrovic op de paal. De ruststand was echter 0-0.

Net na rust was het opnieuw diezelfde Demeyer die voor gevaar zorgde. Hij dwong doelman Begeyn tot een uitstekende redding. Een minuut later stond opnieuw Demeyer daar, maar opnieuw kon hij de 0-1 niet op het bord schieten. Oostende reageerde via een poging van Ehouman die via de kruising over ging. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg dan op voorsprong. Nadat een doelpunt van Lord enkele minuten voorheen was afgekeurd knalde hij een kwartier voor tijd de bal heerlijk in de kruising. Meteen ook de beslissing, want Hamme kon geen echte vuist meer maken op het einde.