lieLierse SK
ohlOH Leuven
0-1
Datum: 01/09/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
OHL pakt de drie punten
viki meeuwis
| 0 reacties
OHL pakt de drie punten
Foto: © SC

Lierse startte gisterenavond zonder Charlie Miller, een knieblessure hield hem aan de kant. Bij OHL begon Romain Hagedoorn in de basis terwijl Vastmans op de bank plaats nam. Het beloofde geen makkelijk seizoen te worden voor de ploeg van het Lisp en dat was het ook gisterenavond niet. Het zag er nochtans niet slecht uit in het begin. In de eerste tien minuten had Lierse een goede actie opgezet waarbij Ernandes voor een doelpunt ging. Jatta kreeg de bal er in de rebound niet in. De tegenstander, Oud-Heverlee Leuven, was zelf ook goed aan de wedstrijd begonnen en op het kwartier leverde dat resultaat op. Kevin Janssens, een oude bekende op het Lisp, kon na een voorzet van Hagedoorn de bal in doel werken. Lierse alweer op achterstand. 

Het was geen leuke avond voor de supporters van Lierse. Vier minuten na de goal kon Lahousse gevaarlijk uithalen maar zijn kopbal ging naast het doel. Op het half uur leek Lierse zich te herpakken. Zowel Jatta als Ernandes probeerden op doel te schieten. Jatta even later met nog een doelkans maar de bal wordt door de Leuvense verdediging onschadelijk gemaakt. De frustraties nemen toe als Jatta in de toegevoegde tijd een pass krijgt van Bob Peeters en de bal hoog over het doel schiet. De thuisploeg ging de rust in met de wetenschap dat het beter moest in de tweede helft.
 
In het begin van de tweede helft had Lierse meer balbezit. Dat gaf echter geen aanleiding tot juichen. OHL probeerde enkele acties te forceren en op het uur leverde dat een schot op de paal op. Lierse ontsnapte zo weer aan een tegendoelpunt. Het zijn moeilijke dagen voor de Lierse club en dat laat zich ook bij de spelers voelen. Het is niet makkelijk om je keer op keer in die omstandigheden op te laden. De frustraties groeiden ook bij de supporters. Telkens weer was er vanop Den Berg te horen dat men voetbal wilde zien. Zowel Ernandes als Peeters probeerden door te breken maar beiden werden voor al dan niet vermeend buitenspel teruggefloten. Na de rust kon Lierse niets echt meer klaarkrijgen. OH Leuven kon rustig uitbollen en de drie punten op zak steken. Na het verlies tegen Tubize woensdag, heeft OHL door Lierse te verslaan een goede zaak gedaan.
 
Tijdens de match was het merkbaar dat de supporters stilaan hun vertrouwen in de ploeg beginnen te verliezen. Meerdere keren scandeerden ze “Lierse shame on you”. Ook na de wedstrijd bleven de gemiste kansen en het al te vaak falen van de verdediging nazinderen. Toen de spelers van Lierse het stadion verlieten, werden de hekken voor alle veiligheid door de stewards gesloten om incidenten te voorkomen. 

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]