Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Bosuil
Antwerp pakt thuis de drie punten
Dirk Pieters

Antwerp heeft zaterdagavond nog eens een goede zaak gedaan. De Great Old won met 3-1 van Deinze. Door de overwinning stijgt stamnummer 1 weer wat in het klassement en wordt de wedstrijd van woensdag tegen Hamme weer wat spannender.

De thuisploeg begon zwak aan de wedstrijd en kwam al na 25 minuten op achterstand. Velghe kon vrijstaand een vrije trap van Cousin binnenkoppen buiten het bereik van Predrag Ristovic. En de bezoekers bleven de betere ploeg. Ook Beauprez kreeg een reuzekans, maar hij schoot vanop vijf meter naast. Toch werd het op slag van rust nog 1-1, Utaka lokte een strafschop uit, en Glouftsis trapte beheerst binnen.

Na de rust ging het beter met de thuisploeg. Op het uur glipte Utaka (eindelijk) door de buitenspelval en trapte beheerst binnen. Antwerp controleerde de wedstrijd en in de slotfase werd het zelfs nog 3-1. De Great Old kreeg een tweede strafschop nadat een verdediger een schot van Utaka met de hand beroerde. De Nigeriaan bekroonde met zijn tweede doelpunt zijn sterke prestatie. [AN]

TOESCHOUWERS: 4.000

SCHEIDSRECHTER: Flament

DOELPUNTEN: 25' Velghe 0-1, 42' Glouftsis 1-1 (str.), 62' en 83' Utaka 2-1 en 3-1 (str.)

ANTWERP: Ristovic, Addo, Fränckel, Cathcart, Lea, Baert (86' Ryan), Verbist, Jelicic (70' Souleymane), Geeroms, Utaka, Glouftsis (78' McStay).

DEINZE: Vandoorne, Pardo, Buysens, Blancke, Foket (68' Twun), Cousin, Beauprez (68' Van Nieuwenhuyse), Velghe, Hermans, Van Brabander, De Wulf (80' Denys).