Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Puyenbekestadion
RS Waasland kan nul niet houden
filip broos

RS Waasland is er zaterdag niet in geslaagd voor de vijfde opeenvolgende keer de netten schoon te houden. Red Star kwam na 90 minuten niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen KVK Tienen.

Trainer Verkempinck moest bij deze wedstrijd toch weer enkele veranderingen doen in het elftal. Zo waren Veldeman, Keita en Serbest geblesseerd en zat Tournut een schorsingdag uit. Ook Tienen had te kampen spelers die een schorsing moesten uitzitten: Vanhees, Michael Lacroix en Vandecauter waren er niet bij.

De wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Bourdouxhe, kwam traag op gang, dit mede door tal van slordigheden en slechte passes langs beide zijden.  Red Star kreeg als eerste ploeg een echte kans, maar Thierry Flies kreeg zelfs in twee keer de bal niet tegen de netten. Tienen reageerde net voor de rust, maar ook hier was er geen succes voor de suikerjongens. De rust werd bereikt met een brilscore, 0-0.

De tweede helft was van een beter niveau, beide ploegen begrepen dat als ze hier punten wilden pakken, ze daarvoor beter zouden beginnen scoren. Zo ging de wedstrijd meer over en weer. Waasland had de betere combinaties, maar het was opletten voor de Tiense aanvallen. Aan de andere zijde kan Tienen dit seizoen rekenen op een secure doelman Ronny Schuermans. De eerste kans in de tweede helft was voor Waasland via Flies, die oog in oog kwam te staan met 'DeSchuer', maar alweer niet kon scoren.

Na 65 minuten kwam er meer swung in de wedstrijd en de Tiense supporters hadden reden tot juichen want KVK Tienen kwam op voorsprong via Jochen Vanarwegen, 0-1. Voor Red Star het eerste tegendoelpunt in vijf wedstrijden.

Waasland ging nu volop zijn kans, op zoek naar de gelijkmaker, maar in de defensie moest men toch opletten want de Tiense tegenaanval zijn gekend bij voor- en tegenstanders. Die gelijkmaker kwam er toch toen Soares naar doel knalde en de bal via een verdediger even afweek en in het dak van het doel terechtkwam, 1-1 met nog een kwartie te gaan. Beide ploegen gingen nog op zoek naar de winningoal, maar naarmate men dichter bij de 90e minuut kwam, leek iedereen zich te verzoenen met een gelijkspel. Bij het tradionele derde fluitje van de scheids stond de 1-1 dan ook op het bord.

Na de wedstrijd vonden Nassen en Verkempinck dat deze wedstrijd eigenlijk een winnaar had kunnen hebben, maar dat het gelijkspel billijk was. Voor beide ploegen wacht er komende woensdag een nieuwe kans op de drie punten. Red Star staat dan voor de moeilijke verplaatsing naar SK Beveren, de ploeg die recent aan een remonte is begonnen. KVK Tienen mag het opnemen tegen KV Oostende, dat zich stilaan in de gevarenzone bevindt. [AN]