Speeldag: Speeldag 9
Stadion: King Power at Den Dreef
Tubeke wint van OH Leuven
Bart Hermans

Leuven heeft woensdagavond met 1-2 verloren van Tubeke. Voor de thuisploeg scoorde Omonga. Voor de bezoekers waren dit Lambot en Gailly.

Bij Leuven ontbrak de geblesseerde Brogno. Bij Tubeke was het voor Berghmans een prettig weerzien met de ploeg waar hij vorig seizoen onder de lat stond. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Tubeke. Een corner van Mununga werd door Njock overgekopt. Even later was Tubeke opnieuw gevaarlijk op een corner, ditmaal moest Boyen redding brengen op een kopbal van Lepoint. Tegen het half uur zagen we ook eens dreiging van Leuven maar Greven kon net niet bij een voorzet van Remy. Een tiental minuten voor de rust was het raak voor de thuisploeg. Omonga zette een één-twee op met Ruytinx. Omonga kreeg de bal terug en krulde hem schitterend voorbij een kansloze Berghmans. Voor de rest was de wedstrijd vrij gesloten en werd er gerust bij een 1-0 stand.

Odoi bleef in de kleedkamers en werd vervangen door Nwadikwa. Het eerste kwartier van de tweede helft bracht niet veel beterschap in de wedstrijd. Ondanks het doelpunt bleef de wedstrijd heel gesloten. Halverwege de tweede helt zagen we dan toch nog eens een kans. Ruytinx werd diep gestuurd maar doelman Berghmans dook gepast in de voeten van de spits. Tubize maakte een twintigtal minuten voor het einde gelijk. Via via kwam de bal bij Lambot die de 1-1 voorbij Boyen knalde. Tien minuten later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Een voorzet vanop rechts werd door Gailly in doel gewerkt. Leuven had nog een tiental minuutjes om deze scheve situatie recht te zetten. Het was integendeel Tubeke dat dicht bij de 1-3 kwam. Boyen ontzette de bal in de voeten van Gailly die probeerde te scoren vanop afstand maar de onderkant van de lat trof. In de tegenaanval werd Boy Boy weggestuurd door Greven maar de kleine balvirtuoos van Leuven besloot naast. Leuven verliest zo zijn eerste thuismatch met 1-2.

Tubeke heeft zo zijn eerste twee wedstrijden gewonnen en blijft mee aan de leiding. Leuven blijft achter met een drie op zes.