Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
KVSK blijft steken op een gelijkspel
viki meeuwis

Het zijn moeilijke dagen voor trainer Herman Helleputte. De lange lijst met geblesseerden noopten hem om een erg jonge selectie op het veld te zetten. In die ploeg werd ook de verdediger Stein Stuyck opgenomen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Lierse, via Jeroen Mertens maar keeper Muyters kon redding brengen. Even later moest Mertens zich reppen om de bal van Delande weg te halen. In de tiende minuut kon Jarju zich vrijspelen maar schoot de bal onbegrijpelijk ver naast het doel. Ernandes met een goede pass naar Jatta, die ging voor een schot op doel maar werd neergehaald. Scheidsrechter Vanboekel liet dit incident ongestraft. Op het kwartier was het weer Jatta die de 1-0 in de voeten had maar die werd buitenspel gezet door Jarju die de bal nog een extra tikje gaf waardoor hij de kans verspeelde. KVSK United kende weinig moeite met de Lierse verdediging. Gelukkig kon trainer Helleputte nog wel op oudgediende Chris Janssens rekenen. Even later kreeg Pereira een vrijgeleide om koers richting doel te zetten, gelukkig voor de thuisploeg was keer Van der Jeugt alert. Rond de twintigste minuut kwam er nog een kans voor Lierse, nadat Ernandes voor een onderonsje met Jarju koos. Die speelde de bal echter niet goed terug waardoor ook die kans verdween. Luttele minuten later kon Robby Van de Weyer hard uithalen maar de bal kwam op de paal terecht. Pinxten kon na een corner de bal richting doel koppen maar de bal ging net naast het doel. Lierse slaagde er niet in om in de wedstrijd te komen. De beste kans was nog voor Jarju maar die had op zijn zachtst gezegd zijn dagje niet en kreeg onbegrijpelijk genoeg de bal niet in doel. Lierse mocht van geluk spreken dat het bij de rust slechts 0-0 stond.

Na de rust speelde Lierse duidelijk beter. De eerste kans na de rust was voor Delande maar de bal ging naast het doel. Jeroen Mertens kreeg even later een goede kans, keeper Muyters kon nog net bij de bal. De thuisploeg bleef aandringen waarbij vooral Mertens in positieve zin opviel. Eerst probeerde hij een pass naar Jatta, een poging die door Pinxten in hoekschop werd gewerkt. Kort daarop kreeg Mertens de bal toegespeeld via Ernandes maar daar bleef het bij. In de 77e minuut leek het of KVSK United de 0-1 binnen handbereik had. Kevin Oris schoot richting doel maar miste nipt. Lierse blijft zeventiende in de stand met tien punten. United blijft tweede met 22 punten.