Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Kehrweg Stadion
Deinze geeft dubbele voorsprong weg
De Nijs Michael

Deinze heeft gisteren één punt meegebracht uit Eupen. Het zag er lange tijd naar uit dat de Oost-Vlamingen drie punten zouden veiligstellen, maar Eupen haalde in de tweede helft een dubbele achterstand op.

Eupen-Deinze kondigde zich aan als een uiterst spannende wedstrijd. Voor aanvang van de wedstrijd werden beide teams door slechts één punt gescheiden. Toch was Deinze licht favoriet, aangezien de Oost-Vlamingen op de vorige speeldag met 3-1 wonnen van KVSK United, terwijl Eupen met 2-0 onderuit ging in Waasland.

Dat bleek ook in de wedstrijd, de bezoekers kwamen na een half uur namelijk op voorsprong. Het was Xavier Deschacht die het openingsdoelpunt op het scorebord kon zetten, hij kopte een voorzet van Kabeya tegen de netten. Meteen na de rust verdubbelde Deschacht de score.

De wedstrijd leek gespeeld, maar dat was buiten Molnar gerekend. Hij ging door op de rechterflank en schoot de aansluitingstreffer tegen de touwen. Een kwartier voor tijd zorgde Mombongo voor de 2-2. Geen van beide teams kwam vervolgens nog tot scoren, waardoor zowel Eupen als Deinze in degradatienood blijven verkeren.