Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Orphale Cruckestadion
Oostende onderuit bij Ronse
De Nijs Michael

SK Ronse heeft de punten gisteren kunnen thuishouden tegen KV Oostende. De West-Vlaamse bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong, maar uiteindelijk kon de thuisploeg de scheve situatie nog rechttrekken.

Zowel Ronse als Oostende hadden iets goed te maken, beide ploegen gingen op de vorige speeldag namelijk kansloos onderuit. Oostende kreeg op eigen veld een 0-3 om de oren van STVV, terwijl Ronse met 2-0 de boot inging bij Doornik.

Ook gisteren zag het er aanvankelijk niet goed uit voor Ronse. De thuisploeg kwam namelijk op achterstand na achttien minuten. Het was Laleman die de bal na een warrige fase tegen de netten kon prikken. Ronse was echter niet onder de indruk en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een half uur resulteerde dat in een rake kopbal van De Broyer: 1-1. Ronse ging door en kwam nog voor de rust erg dicht bij de 2-1, maar Kurtulus zag zijn schot tegen de kruising uit elkaar spatten.

Na een tiental minuten in de tweede helft was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een corner werd verlengd door Essikal en binnengekopt door Ouardi. Oostende probeerde nog te reageren en kwam dicht bij de gelijkmaker via Mokulu, maar Brabet kon een doelpunt voorkomen. Aan de overzijde kon De Broyer de score nog verder uitdiepen, maar hij stuitte op Van Rijckeghem. Het bleef dus 2-1, beide ploegen kamperen daardoor in de middenmoot.