Stadion: Stade Yvan Georges
Antwerp pakt volle buit in Virton
Philippe Crols

Antwerp heeft het goede van vorige week (5-1-winst tegen Brussels) zaterdag kunnen bevestigen in Virton. De oudste club van het land stapte zaterdagavond met de drie punten op zak terug op de bus richting Antwerpen.

Antwerp en Virton verzorgden in die eerste helft niet bepaald het spektakel. Opwinding was er wel toen Dupuis en Gbarssin stevig in duel gingen. Beide spelers moesten noodgedwongen het veld verlaten met een blessure. Virton kreeg enkele kleine kansjes, maar het was wel Antwerp dat net voor rust op voorsprong kwam. De Argentijn Setti had een geniale ingeving in huis en kon doelman Brolet vanop zo'n 35 meter met een lob te grazen nemen.

Antwerp bleef na de pauze redelijk makkelijk overeind. Virton slaagde er niet in om de bezoekers onder druk te zetten. Het was dan ook niet echt verrassend dat het niet 1-1, maar wel 0-2 werd. Jelicic voorkwam dat Antwerp in de laatste minuten nog bang moest afwachten.

Antwerp rukt dankzij deze overwinning op naar plaats zeven. Virton, dat thuis nog niet kon winnen dit seizoen, is nummer dertien.