Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stayen
Namen legt STVV niets in de weg
Philippe Crols

Sint-Truiden blijft ook na zeven speeldagen ongeslagen in de Belgische tweede klasse. De Limburgers kregen zaterdagavond weinig tegenstand van Namen en wonnen dan ook makkelijk met 4-1.

De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld nog voor ze goed en wel begonnen was. Siani, de huurling van Anderlecht, was na twee minuten al succesvol. Hij rondde de actie van Sidibe af. Enkele minuten later hielp de bezoekende defensie Wilmet aan de verdubbeling van de voorsprong. Halverwege de eerste periode was het helemaal over en out voor Namen. Siani nette z'n tweede van de avond en bracht de tussenstand op 3-0. Cvetkovic kon de bezoekers net voor de pauze toch nog wat hoop geven door tegen te scoren.

Na de pauze zagen de ruim 5.000 opgekomen toeschouwers een gretiger Namen, maar de bezoekers konden zich niet meer terug in de wedstrijd knokken. Het werd zelfs nog 4-1. Enkele minuten voor tijd vloerde Blagus zijn eigen doelman.

STVV is nu tweede. Het heeft twee punten minder dan leider Tienen, maar de Haspengouwers hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Namen heeft acht punten en geraakt niet weg uit de gevarenzone.