Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Volg de match tussen Lierse SK en Antwerp live, samen met vele andere supporters.

Lierse moest de eerste periodetitel nipt aan Roeselare laten, maar in de tweede periode staan de Pallieters wel aan de leiding met een 6 op 9. Antwerp kan mits een zege over de buren uit Lier naar de leiding wippen in de tweede periode.
Wim Smet heeft de aftrap gegeven. We zijn vertrokken op het Lisp!
4
Antwerp dreigt meteen twee keer met twee afstandschoten. Maar echt gevaar is er niet.
15
Het openingskwartier is helemaal voor de bezoekers. Dierckx kon dreigen met een schot van op afstand, de kopbal van Vleminckx was te zwak om Vanhamel te verontrusten.
16
Lierse breekt dan toch eens uit, maar na een professioneel foutje wordt de aanval gestopt. Weg kans.
18
Daar zijn de bezoekers opnieuw met Vleminckx, maar opnieuw is zijn kopbal te zwak.
19
Owusu zet zich knap door, de Lierse-verdediging moet de bal in hoekschop werken. Camus zet zich opnieuw klaar achter de bal.
21
Daar is Lierse dan toch eens. Niemand kan zijn voet zetten tegen de prima voorzet van Masika.
22
De Belder speelt Masika knap diep, maar die mist zijn controle en kan niet afdrukken.
24
Dequevy laat zich ook eens gelden. De ex-speler van Lierse komt naar binnen, maar Vanhamel gaat goed plat op zijn poging.
26
De bal blijft even hangen voor de Antwerpse zestien, De Belder wordt gehaakt. Vrije trap op een interessante positie voor Lierse.
27
De Belder knalt de bal in de muur, maar heeft handspel gezien. Smet ziet er geen graten in en laat doorspelen.
31
Beide ploegen trachten opnieuw grip op de wedstrijd te krijgen. Een fantasietje van Bougrine komt niet tot bij Yakubu.
34
Opnieuw een gevaarlijke hoekschop van Camus, de Antwerp-spelers reageren iets te laat op de stilstaande fase.
36
Antwerp neemt het spel weer in handen. Lierse komt er nog nauwelijks uit, het is enkel opletten voor de drie snelle jongens vooraan.
38
Dierckx zorgt voor de meeste dreiging bij de 22 spelers op het veld. De ex-aanvaller van Club Brugge lokt een hoekschop uit.
39
Kone kan niet genoeg kracht op zijn kopbal zetten. Vanhamel mag de bal met een doeltrap opnieuw in het spel brengen.
40
Bijna halfweg, nog steeds 0-0
Kone haalt van ver uit en test de vuisten van Vanhamel. Antwerp krijgt een hoekschop.
42
Ook Camus probeert het vanop afstand, maar zijn poging gaat voorlangs.
43
Lierse opnieuw op de counter! Zizo stuurt De Belder het straatje in, maar die kan net niet bij de bal. Kudimbana mag zo ook nog eens een bal pakken.
45
Het is aftellen tot de rust. Of kan één van beide ploegen nog eens voor gevaar zorgen?
45+2
Lierse en Antwerp gaan met een 0-0 tussenstand de kleedkamers in. De bezoekers dreigden via enkele schoten en stilstaande fases, de thuisploeg kon daar slechts weinig tegenover zetten.

Scheidsrechter
Rust
Lierse SK - Antwerp: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Lierse heeft de tweede helft op gang getrapt. Krijgen we in de tweede helft wél goals te zien?
21:36
Eerste kans van de tweede helft. De bal komt voor de voeten van Vleminckx en die twijfelt niet. Zijn schot gaat hoog over.
50
Daar is Lierse een eerste keer na de pauze. Zizo zet zich door, maar kan zijn schot niet kadreren.
51
Lierse probeert wel, maar de laatste pass is vaak van slechte kwaliteit. Ook nu zet Masika zich goed door, maar dan zit er een Antwerps been tussen.
52
Dom balverlies van de bezoekers. Masika gaat op wandel, maar verliest de bal.
55
Vervangen Manuel Benson
Ingevallen Mohamed El Gabas

Eerste wissel bij de bezoekers. Benson gaat naar de kant, El Gabas komt op het veld.
57
Invaller Lallemand laat zich meteen opmerken en speelt Dequevy aan. Zijn geplaatst schot gaat enkele metertjes naast.
58
Vervangen Björn Vleminckx
Ingevallen Michael Lallemand

60

Goal
Doelpunt van Timbe Masika Ayub (Onbekend Onbekend)
Snelle aanval van Lierse. Masika mag alleen op Kudimbana af en die schiet de bal staalhard voorbij de Antwerpse goalie.
63
Bijna de 1-1!
Lallemand heeft even tijd en twijfelt niet. Vanhamel kijkt hoe de bal nipt naast het doel gaat.
65
Vrije trap op een interessante plek voor Antwerp. Wie anders dan Camus zet zich achter de bal, maar zijn schot belandt uit het stadion.
68
Duplus gaat aan de noodrem hangen en krijgt terecht geel. De kopbal van Frans op de daaropvolgende vrije trap kan Kudimbana niet verontrusten.
71
Vrije trap voor Antwerp, maar Vanhamel kan de bal makkelijk plukken.
72
Masika komt veel te laat met zijn tackle op Corryn, maar krijgt onbegrijpelijk geen geel van scheidsrechter Smet.
75
Vervangen Tuur Dierckx
Ingevallen Stallone Limbombe

76
Nog een kwartier te spelen. Wat kan Antwerp nog?
80
Vervangen Timbe Masika Ayub
Ingevallen Aurélien Joachim

Doelpuntenmaker Masika mag gaan rusten van Van Meir. Joachim komt hem vervangen.
82
Owusu probeert het met een omhaal, maar veel gevaar levert dat niet op. Nog minder dan tien minuten te spelen.