Frédéric Frans won dit seizoen met Lierse al twee keer van Antwerp: "Maar ze kunnen ons zeker nog verrassen"

Koen Frans
Koen Frans
| 47 reacties
Frédéric Frans won dit seizoen met Lierse al twee keer van Antwerp: "Maar ze kunnen ons zeker nog verrassen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse krijgt vrijdag Antwerp over de vloer. De Pallieters staan eerste in de tweede periode, maar verloren vorig weekend in Roeselare. De Great Old slikte dan weer drie wedstrijden op rij geen tegendoelpunt en staat met 5 op 9 gedeeld tweede.

Lierse klopte Antwerp dit seizoen al twee keer, maar dat was nog in de periode onder Fred Vanderbiest. Intussen is er veel veranderd bij de tegenstander. Dat weet ook Frédéric Frans. "Ze zitten al aan hun derde trainer en ze hebben een grote kern. Ze kunnen ons vrijdag zeker nog verrassen", zegt de 27-jarige verdediger van Lierse aan Voetbalkrant.

Frans kent de nieuwe Antwerp-coach Wim De Decker een beetje van bij kinesist Lieven Maesschalck. "Wim staat nog maar aan het begin van zijn trainerscarrière, maar hij kwam op mij over als iemand die heel veel van voetbal weet. En ik denk dat hij de spelersgroep ook op de juiste manier kan motiveren", klinkt het bij Frans.

Nervositeit na de nederlaag in Roeselare? Binnen de spelersgroep merk ik daar weinig van.

1B: een zotte competitie

Als Antwerp op het Lisp de volle buit pakt, wipt het over Lierse naar de eerste plaats. Dat beseft ook Frédéric Frans. "Maar daar gaan we niet van uit. Het is nog vroeg in de tweede periode, maar elke wedstrijd is belangrijk. Je moet constant presteren en zelfs dat kan niet volstaan. We hebben het zelf meegemaakt in de eerste periode. Ach, 1B is eigenlijk gewoon een zotte competitie."

"Of er wat nervositeit is na de nederlaag in Roeselare? Binnen de spelersgroep merk ik daar weinig van", zegt Frans. "Kijk, het is geen schande om daar te verliezen. Roeselare werd niet voor niets periodekampioen. Maar vrijdag tegen Antwerp zal winnen of verliezen toch een wereld van verschil betekenen. We zullen er alvast vol voor gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties