Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Luminus Arena
Ook Genk naar de volgende ronde
Dirk Pieters

Ook Racing Genk heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. Cornelis zorgde voor het enige doelpunt van de avond. De overwinning was zeker niet gestolen. De thuisploeg was de hele wedstrijd de betere ploeg van Moeskroen.

Racing Genk kon nog geen beroep doen op Coelho, maar toch begonnen de Limburgers het beste aan de wedstrijd. Haroun kopte een voorzet van Soetaers net over. Amper drie minuten later was Genk er opnieuw, maar Kevin Vandenbergh miste onbegrijpelijk. Genk bleef maar kansen missen. Ook Vrancken en Soetaers kregen de bal niet voorbij doelman Volders

De eerste kans van de bezoekers kwam er pas na 34 minuten, maar scheidsrechter Jordens floot geen strafschop voor handspel van Haroun. Het bleef uiteindelijk 0-0 tot aan de rust. Daar mocht vooral Moeskroen blij om zijn.

De tweede helft kwam maar heel traag op gang. Beide ploegen maakten een luie indruk. De eerste kans was voor Moeskroen, maar Bailly bracht redding op een schot van Sanchez. Twintig minuten voor tijd wel opschudding. Racing Genk kreeg een wel heel lichte strafschop en Cornelis zette feilloos om; 1-0. Enkele minuten later stond het bijna 2-0, maar Vandenbergh schoot opnieuw op Volders. In de slotfase kwam Moeskroen nog even opzetten, maar doelman Bailly kon Kebe van de gelijkmaker houden. Zo bleef het uiteindelijk 1-0 na een penaltydoelpunt van Cornelis, tot grote woede van de bezoekers. [AN]