Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard smeert Hamme forfaitcijfers aan

Standard kreeg in de achtste finales van de Beker van België een op papier makkelijke opdracht. Al bleef het toch oppassen voor Hamme dat eerder al Charleroi uitschakelde. Deze keer werd de tweedeklasser echter met forfaitcijfers naar huis gestuurd.

Na enkele minuten kwam Standard al tot een eerste kansje. Een kopbal van De Camargo ging naast. Na een tiental minuten kregen de kwalificatiekansen van Hamme een ferme deuk. Via een één-tweetje kwam Dupré in een goede positie, maar Meul redde met de voet. Seconden later kreeg Standard een strafschop na vermeend handspel van Koen Van Der Heyden. Laatstgenoemde werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Jovanovic zette de strafschop feilloos om: 1-0. Vanaf dan werd het echt éénrichtingsvoetbal. Terwijl Standard ten aanval trok trachtte Hamme de schade te beperken. De Camargo schoot uit de draai net naast. Net voor het halfuur bood De Camargo Fellaini een kans aan, maar deze kon niet goed genoeg afwerken. De Camargo bleef actief betrokken in het spel van Standard. Hij stuurde Jovanovic diep, maar die besloot op Meul. Zeven minuten voor rust kopte De Camargo op voorzet van Defour dan toch de 2-0 binnen. Een schaarse doelpoging voor Hamme kwam er dan via Bart Goossens. Hij schoot van op afstand in de armen van Renard.

Standard was natuurlijk al zeker van de overwinning en diepte de score nog uit. Op een voorzet van Deflandre was De Camargo sneller op de bal dan Meul. De Camargo kon dan ook makkelijk binnenkoppen: 3-0. Standard maakte er op een counter 4-0 van. Na samenspel met Jovanovic kon De Camargo de bal simpel binnenleggen. Een stifter van Rapaic belandde op de lat. In het laatste halfuur nam Standard dan wat gas terug. De buit was al lang binnen en de wedstrijd verwaterde. Toch kwam het nog tot forfaitcijfers. De Camargo kopte de bal naar Lukunku en die maakte er met een knappe retro 5-0 van.

Standard had niet veel moeite met Hamme. De rode kaart voor Van Der Heyden vroeg in de wedstrijd heeft natuurlijk ook geholpen. Maar Standard was duidelijk enkele klassen te sterk. De Camargo was met drie doelpunten en één assist de held van de avond. Hamme heeft er ondanks deze zware nederlaag toch een geslaagd bekeravontuur opzitten.