Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Antwerp veegt Lierse van de mat
Dirk Pieters

Antwerp wipte voor de tweede keer op rij een eersteklasser uit de Beker van Belgiƫ. Dit keer werd Lierse met 1-4 van het veld gespeeld. De Great Old was heer en meester tegen een loom Lierse. De aanvallers van Antwerp maakten het verschil. Zowel Olguin als Lukanovic pikten hun doelpuntje mee.

Een hoogdag was het op het Lisp. Een schitterende sfeer en een massaal opgekomen publiek, want de Antwerp-fans zakten met zoĆ¢ā‚¬ā„¢n kleine 5000 man af naar het Lisp.

Antwerp begon het beste aan de wedstrijd. Di Gregorio met de eerste kans, maar zijn schot ging net naast. Enkele minuten later stond de 0-1 dan toch op het bord. Jeugdspeler Kevin Baert, die al enkele keren mocht proeven van het eerste elftal, schoot de bal tegen de netten. Lierse moest iets terug doen en deed dat ook. Jarju kopte eerst over maar enkele minuten later zorgde de aanvaller, na een flater van Ristovic, wel voor een doelpunt: 1-1. Lierse begon beter te voetballen, maar de beste kansen bleven voor Antwerp. Olguin kopte op Jan Moons, die goed stond te keepen. Vlak voor rust kwam Antwerp opnieuw op voorsprong. Lukanovic kon een corner in doel werken. Het Antwerpse vak ontplofte en bengalen werden afgestoken.

De tweede helft was nog maar net bezig of de Antwerp-fans konden opnieuw feesten. De Argentijn Olguin kopte de 1-3 tegen de netten. Lierse kon niet veel meer terug doen. De Great Old was feller in de duels en bleef voortdurend baas. De bezoekers bleven goed voetballen en kwamen zelfs op 1-4 na een doelpunt van Souleymane Mamam. Na Lokeren ging nu ook Lierse af tegen tweedeklasser Antwerp. In de slotfase kwam Lierse nog bijna tot 2-4, maar een poging van Chris Janssens ging tegen de paal. Zo bleef het uiteindelijk 2-4. De teleurgestelde Pallieters liepen meteen naar de kleedkamers, Antwerp daarentegen vierde feest.