Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Schiervelde
Roeselare kan Gent niet verrassen
Anthony Van der Planken

AA Gent liet zich in de 1/8e finales van de Beker van België niet verrassen door Roeselare. De Buffalo's klopten de thuisploeg met 2-3.

Gent opende de wedstrijd met twee kansjes, maar het was Roeselare dat op voorsprong klom. Anderlecht-huurling Sami Allagui kopte een voorzet van De Vleesschauwer tegen de netten. Lang duurde het Roeselaarse feestje echter niet, want na een klein kwartier maakte Gent alweer gelijk. El Araichi legde de bal jammerlijk in eigen doel.

1-1 was ook de ruststand, al kwam Gent wel ontzettend dicht bij de 1-2 via Dominic Foley. De Ier zag Sierens wonderlijk redding brengen op zijn poging.

Na de rust ging Gent op zoek naar de winnende treffer, maar Sierens stond uitstekend te keepen. Ook Roeselare wist niet te scoren. Tien minuten voor tijd gebeurde het dan toch: Olufade knikte een voorzet van Gillet voorbij Sierens, de 1-2 was een feit. Niet veel later nette Alin Stoica zelfs de 1-3 met een prachtig lobje.

Toch werd het nog spannend. In blessuretijd legde Maxime Annys de 2-3 in het mandje en meteen daarna kwam Dufoor nog ontzettend dicht bij de gelijkmaker, de aanvaller miste echter een dot van een kans.

2-3 was dus de eindstand, Gent plaatst zich zo net als vorig jaar voor de kwartfinale van de Beker van België.