Speeldag: Ronde 6
Stadion: Het Kuipje
Westerlo wipt Lierse uit de beker na spektakelmatch
Robby Morren

Westerlo heeft in de bekerderby tegen Lierse aan het langste eind getrokken. De Kemphanen wonnen met 2- 0. De supporters kregen een echte cupmatch, gekruid met 2 strafschoppen, een rode kaart en behoorlijk wat doelkansen, voorgeschoteld.

Robby Morren in Westerlo

Lierse-coach Chris Janssens nam geen onnodige risico's met het oog op de bekerderby. In vergelijking met de competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren voerde hij slechts 2 wissels door: Claes en Adesanya kwamen in de plaats van Bourabia en Hazurov. Bij Westerlo mocht Nick Van Belle in de spits postvatten naast Vandenbergh.

Blitzstart
Westerlo kon de wedstrijd zonder druk aanvatten en dat resulteerde in een blitzstart. Al in de eerste minuut kwam de thuisploeg dreigen via Janssens en na amper 5 minuten mocht het Kuipje juichen. Bart Goor stuurde Van Belle met een hele mooie pass op doelman Sels af en de ex-Club Brugge-speler miste niet. Het wedstrijdbegin werd helemaal dramatisch voor de Pallieters toen ref Gumienny de bal op de stip legde na een fout van Okka. Bart Goor deed de netten vanop 11 meter trillen. (2-0)

Lierse moest vol aan de bak op zoek naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg moest terugplooien en speculeren op een snelle tegenaanval. Er kwamen mogelijkheden voor Lierse maar Deelkens stond pal op een knal van Bidaoui en een verrassende vrije trap van Yasser.

Vandenbergh
Op slag van rust draaide alles rond Kevin Vandenbergh. Eerst was hij heel dicht bij de 3-0 maar de bal werd uiteindelijk van de lijn gered door een Lierse-verdediger. In de laatste minuut van de eerste helft maaide Vandenbergh Dachelet onderuit wat hem een rode kaart opleverde. Totaal onnodig want de tackle gebeurde bijna een de cornervlag bij Lierse. Westerlo moest zijn voorsprong met 10 man gaan verdedigen.

Verschuivingen
Beide coaches grepen in bij de start van de tweede helft. Dauwen bracht Vanthournout, Chris Janssens bracht Hazurov en Ayew. Ook met 10 tegen 11 had Lierse het nog heel moeilijk en was Jens Cools dicht bij de 3-0. Lierse liet na 10 minuten in de tweede periode de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer liggen. Gumienny legde de bal op de stip maar Deelkens redde de strafschop van Okka.

Lierse bleef op zoek gaan naar een doelpunt en er kwamen mogelijkheden via Adesanya en Lambot. Ook Westerlo kon nog aanspraak maken op een derde treffer maar het bleef 2-0.

Lierse, dat in de competitie al 7 wedstrijden op rij ongeslagen is, moet zo zijn bekerdroom, toch enigszins verrassend, vroegtijdig opbergen. Voor Westerlo is deze winst een grote opsteker.