Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Lierse in extremis voorbij Lommel
Timothy Collard

Lommel United heeft net niet voor een verrassing gezorgd in de beker. De tweedeklasser moest zich in eigen huis toch nog gewonnen geven tegen Lierse, dat in de slotfase nog twee keer scoorde.

Lommel United kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Sam Vanaken, de broer van Lokeren-speler Hans. De vreugde was echter van korte duur bij de Limburgers, aangezien Vercauteren voor de gelijkmaker tekende.

Lierse hoopte beter te doen, maar meteen na de pauze was het opnieuw Lommel dat op voorsprong klom. Zinho Gano, die deze zomer nog ging testen bij Lierse, maakte er 2-1 van.

Die tussenstand bleef ook lang op het scorebord staan, maar Lierse bokste nog een slotoffenief in elkaar. Eerst tekende Tony Watt voor de gelijkmaker en in de voorlaatste minuut zorgde Ghaly voor de bevrijding: 2-3. Na veel bibberen mag Lierse toch verder bekeren.