Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Het Kuipje
Bergen als enige eersteklasser gewipt
Timothy Collard

Bergen is woensdagavond als enige eersteklasser gewipt in de beker. Na de reguliere speeltijd en ook na de verlengingen stond het nog 1-1, maar in de penaltyreeks toonde Westerlo zich net iets sterker.

Bergen, dat voor het eerst in actie kwam na het ontslag van Enzo Scifo, begon dramatisch aan de partij. Na amper negen minuten spelen opende Jens Cools de score voor Westel.

Bergen knokte in de tweede helft terug en dat resulteerde in de gelijkmaker van Arbeitman. Die 1-1 bleef op het scorebord staan tot na de verlengingen en dus moesten strafschoppen een winnaar aanduiden.

Bij een 4-3-tussenstand miste Sapina en daardoor mag Westerlo zich opmaken voor een klepper van formaat. In de volgende ronde neemt de tweedeklasser het namelijk op tegen regerend landskampioen Anderlecht.