gnkKRC Genk
tubTubeke
Jelle Vossen (pen) 60'
1-1
2-1
Datum: 25/09/2013 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Luminus Arena
Genk komt met de schrik vrij
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk komt met de schrik vrij
Foto: © SC

Mario Been haalt opgelucht adem. Racing Genk stoot door naar de volgende bekerronde maar speelde een hele zwakke partij en kwam 0-1 achter tegen Tubeke. Een strafschop, één goede aanval en een kopbalgoal waren voldoende voor een 3-1 overwinning.

Robby Morren in Genk

Mario Been had er alle vertrouwen in en stuurde een veredeld B-elftal de wei in. Amper 4 spelers die zondag tegen Waasland-Beveren begonnen, kwamen aan de aftrap. De jongeren Schrijvers, Ayub en Walsh kregen hun kans. Bij Tubeke hield oefenmeester Dante Brogno zijn topschutter Leandro Bailly en doelman Goblet op de bank.

Tubeke op voorsprong

Brogno had zijn troepen de Limburgse grasmat opgestuurd met een duidelijk plan: voetballen vanuit een hele strakke organisatie. De bezoekers hielden de ruimtes klein en gingen, wanneer dit kon, ook hun kans. Genk had het bijzonder moeilijk en kort na het halfuur werd het heel stil in de Cristal Arena. Ambroise vond Doumbouya in de kleine rechthoek en die miste niet. Genk op achterstand. (0-1)

Wat konden de blauwhemden daar tegenoverstellen? Bitter weinig. Veel balbezit en een pak hoekschoppen maar een manifest gebrek aan creativiteit om de dubbele afweergordel te ontwrichten. Eén keer was Genk er in de eerste helft dichtbij toen Hyland zijn schot voor de lijn gekeerd zag. We kunnen de supporters begrijpen die hun ongenoegen uitten toen ref Vanbecelaere het rustsignaal liet klinken.

Gelijkmaker vanop de stip

Mario Been greep in. Hij liet Hyland in de kleedkamer en bracht Camus. Minuten later stuurde hij met Ojo nog een extra spits het veld op voor Ayub. Het was Tubeke dat in de aanvangsfase van de tweede periode het gevaarlijkst was. Walsh verhinderde nog net dat Onana Köteles onder vuur kon nemen.

De gelijkmaker kwam er dan toch. Kheyari maakte een bijzonder domme overtreding in de zestienmeter. Schrijvers ging gewillig neer en ref Vanbecelaere wees naar de stip. Jelle Vossen trapte het leer onhoudbaar binnen. (1-1)

Met nog een kwartier te gaan, knutselde Genk voor het eerst een mooie aanval in elkaar. Schrijvers stuurde Vossen enig mooi diep, de aanvoerder behield het overzicht en legde breed tot bij Ojo die de 2-1 in het lege doel kon leggen.

Tubeke moest komen waardoor Genk meer ruimte kreeg. Doelman Santos Pravos kon nog net met zijn vingertoppen bij een lob van Vossen en redde een knal van Ojo. Met nog 4 minuten te gaan kopte de aanvoerder van Genk de verlossende derde goal binnen. (3-1) De bekerwinnaar bekert verder maar zonder glans.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' 6
Walsh Sandy 90' 6
Simaeys Jeroen   90' 5
Koulibaly Kalidou 90' 5
Hamalainen Brian 90' 4
Ayub Timbe Masika 56' 6
Kumordzi Bernard Yao 90' 6
Hyland Khaleem 45' 4
Joseph-Monrose Steeven 81' 1
Schrijvers Siebe 90' 9
Vossen Jelle ⚽ ⚽ A 90' 7
  Bank G Beoordeel
Camus Fabien A 45' 8
Ojo Kim 34' 8
Limbombe Anthony 9'  
Tshimanga Derrick -  
Gerkens Pieter -  
Van Hout Kristof -  
Anele Ngongca -  

Tubeke Tubeke

  Speler G Beoordeel
Vandenbroeck David 90' -
Wagner Yannick 90' -
Garlito y Romo Shean   90' -
Doumbouya Lonsana 90' -
Gevaert Pierre   90' -
Kheyari Sofiane 90' -
Liard Philippe 90' -
Laurent Quentin 77' -
Ambroise Gary 62' -
Onana Hervé Ndjana 55' -
Santos Pravos Miguel   90' -
  Bank G Beoordeel
Ribeiro Diogo Inacio 35' -
Bailly Leandro 28' -
Wallaert Lou 13' -
Delsanne Constant -  
Ubaliza Matthew -  
Goblet Merveille -  
Herbeleef KRC Genk - Tubeke

Vooraf