Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen - Beveren in evenwicht
Thierry Van Uffelen

Bij Beveren geen Copa in het doel. Hij is geblesseerd en wordt vervangen door Volders. Er staat ook een tweede belg op het plein namelijk verdediger Lardinoit.

Op een zonnige zondagmiddag speelden Bergen en Beveren een aangename maar vooral pittige wedstrijd. Bergen lijkt het best van start te gaan want na amper 5 minuten staat het al 1-0. De verdediging van Beveren staat nog te slapen en Datti schiet vanuit een scherpe hoek hard binnen. Beveren lijkt nog niet wakkergeschut want het blijft slap spelen. Na 25 minuten spelen lijkt er beterschap op komt met een eerste schot van de man in vorm Marco Né. Even later stuurt Londo een bal richting Datti die de buitenspel goed omzeilt. Hij laat doelman Volders voor een tweede keer kansloos, 2-0. Beveren lijkt uitgeteld en Bergen kan enkele kansen bij elkaar spelen. Het spel wordt overgenomen door Beveren en Bergen lijkt vooral zijn voorsprong te willen verdedigen. Na een fout op Né krijgt Beveren een vrije trap. Die schiet Romaric prachtig binnen. We gaan rusten met een 2-1 voorsprong voor Bergen.

Beveren komt het best uit de kleedkamers een gaat opzoek naar de gelijkmaker. Die komt er vrij snel. Na amper vijf minuten gaat Éboué op avontuur en schiet met een gelukje vanuit een scherpe hoek binnen, 2-2. Daarna valt de wedstrijd stil. Beveren krijgt nog een grote kans maar Romaric schiet onbegrijpelijk naast de bal. Ook Bergen krijgt nog kansen. Twee keer kan Dati alleen op doel. Één keer schiet hij over, de tweede ker duikt doelman Volders goed in de voeten. Een verdiende puntendeling voor beide ploegen.