Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade du Tivoli
Zes op zes voor La Louvière
Joey Gastmans

Het seizoen is goed begonnen voor La Louvière. In eigen huis werd er met 2-1 gewonnen van Cercle Brugge en zo staan de Wolven na twee speeldagen met het maximum van de punten op een fraaie eerste plaats.

De wedstrijd begon nochtans niet goed voor de thuisploeg. Cercle nam in het begin van de wedstrijd het initiatief en kwam al na zeven minuten via De Smet, die een voorzet voorbij Proto kopte, op voorsprong. Na een paar dreigementen van Cercle kwam La Louvière op het halfuur voor het eerst de neus aan het venster steken maar Zambernardi kopte nipt over. Vlak voor de rust was het weer Cercle dat kwam dreigen. Roiha kon zijn kopbal echter niet kadreren.

Na de pauze was het de beurt aan La Louvière om alles uit de kast te halen. Murcy ging op wandel in het strafschopgebied en werd door Cercle-verdediger De Wulf foutief afgestopt. Resultaat: geel voor De Wulf en strafschop voor de thuisploeg. Ishiaku schoot de bal beheerst binnen en zorgde zo voor de 1-1 gelijkmaker. Tien minuten later ging La Louvière zelfs over de Bruggelingen. Djebbour kopte op voorzet van Brahami de bal staalhard voorbij doelman Begeyn en zette zo Tivoli in lichterlaaie. Cercle Brugge probeerde nog een eindoffensief op touw te zetten maar veel meer zat er niet in voor de bezoekers.
La Louvière wint zijn tweede wedstrijd van het nog jonge seizoen en scoort een mooie zes op zes. Het staat daarmee voorlopig aan de leiding en is, op Germinal Beerschot na dat morgen nog speelt, de enige ploeg met het maximum van de punten.