Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Daknam
Lokeren wint zwak duel
Filip Van der Elst

Sporting Lokeren won nipt van neo-eersteklasser FC Brussels. Kort na de rust zorgde Ademilson voor het enige doelpunt in een wedstrijd met weinig kansen en opwinding.

De eerste helft was evenwichtig met een paar kansjes voor beide ploegen. Een voorzet van Zezeto kon niet ingeschoten worden, terwijl een vrije trap van Bruno net over ging. Aan de overkant schoot De Beule eveneens net over het doel. De beste kans voor de bezoekers kwam er toen Selemani goed wachtte en dan Makasi bediende die nipt voorlangs schoot. Vlak voor rusten moest Lokeren echter op voorsprong staan: Baldvindsson kwam centimeters tekort om een voorzet in doel te verlengen.

Kort na de rust verschalkte Ademilson met een kopbal de hele (voor de rest goed georganiseerde) Brusselse defensie, net als Patrick Nys. Brussels was op achtervolging aangewezen, maar kon te weinig druk ontwikkelen. De zwakke voorhoede kon nooit voor enig gevaar zorgen. Enkel in de slotseconden zorgden de Brusselaars voor nog wat gevaar, maar het bleef 1-0. Een match om snel te vergeten.