Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luminus Arena
Genk kan thuis niet winnen
Olivier Niclaus

Vooraf: Een duel tussen 2 teams die hun openingswedstrijd wonnen. Genk deed dat met moeite op het veld van FC Brussels met 0-1, Moeskroen zorgde meteen voor een grote verrassing door grote titelfavoriet Anderlecht met 2-0 huiswaarts te sturen.

Racing Genk: Chatelle, Roumani en Bailly zijn geblesseerd. Chatelle en Vandenbergh starten op de bank.
Moons; Priske, Claessens, Matoukou, Sigurdsson; Beslija, Soley, Wamfor Daerden; De Camargo en Kpaka.

Moeskroen: Geen veranderingen bij Moeskroen onder het motto 'Never change a winning team'.
Vandendriessche; Charlet, Teklak, Beloufa, Lorenzi; De Vleesschauwer, Martic, Nokeu, Grégoire; Zewlakow, Dimbala.

Scheidsrechter van dienst is Johnny Ver Eecke

Eerste helft:

Coach René Vandereycken wou een goede indruk maken op het kritische thuispubliek en joeg zijn manschappen meteen naar voren. Dat resulteerde al na 7 minuten in een prachtige kans voor de Limburgse fusieclub. De Camargo schoot de voorzet van Daerden pal op de Moeskroen-goalie, Kpaka trapte in de herneming op de paal. Genk probeerde Moeskroen onder druk te zetten maar kon de bezoekende defensie nooit in verlegenheid brengen. De thuisploeg kreeg wel nog enkele kansjes, terwijl Moeskroen niet kon dreigen. Kort voor het halfuur moest thuisspeler Wamfor het veld geblesseerd verlaten. De onfortuinlijke middenvelder werd vervangen door Dimitri De Condé. Naarmate het einde van de eerste helft naderde kwam Moeskroen wat meer opzetten. Uitgezonderd een knap schot van Martic, dat maar net over ging, leverde dat echter geen grote kansen meer op. Ruststand: 0-0

Tweede helft:

Net als in de eerste helft ging Genk ook in de tweede helft furieus van start. Zo waren
er enkele kansen voor Daerden en Soley maar de bal wou er niet in. Maar opnieuw ging de storm na een goede 15' spelen liggen. Moeskroen kon niet echt dreigen en leek te speculeren op een gelijkspel. Zo'n 20 minuten voor tijd moest Kpaka plaats ruimen voor Genk-youngster Vandenbergh, die meteen dreigde maar geen vervolg kon breien aan zijn mooie actie. Zo kabbelde de wedstrijd rustig naar zijn einde, al rukte Moeskroen wat meer op, zonder gevolg echter. Ook Genk vond het doel niet waardoor de wedstrijd op een billijk gelijkspel eindigde: 0-0.

Conclusie: Rene Vandereycken is er niet in geslaagd voor eigen publiek te winnen. Genk startte in beide perioden sterk maar kon niet scoren. Moeskroen organiseerde zich goed en viel maar bij momenten aan. Een gelijkspel als gevolg dus, al won de thuisploeg wel op punten. Beide ploegen halen een 4/6 en kunnen spreken van een geslaagde seizoensstart. Genk neemt het volgende week thuis op tegen Lokeren, terwijl Moeskroen op Le Cannonier aan de bak moet tegen St.-Truiden.