Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Het Kuipje
Lierse verliest derby tegen Westerlo
Ronny anthonis

Westerlo won de felbevochten partij der kempen tegen Lierse met 2-1. De eerste helft was voor Westerlo maar in de tweede helft werd Westel volledig weggespeeld en maakte Lierse meerdere keren aanspraak op de 2-2 maar Westerlo hield mede dankzij een goede Bart Deelkens stand.

Lierse kwam in de eerste helft 2-0 achter maar was zeker niet de mindere van Westerlo.
Na vijf minuten stond het al 1-0 via topschutter Dosumnu, de eerste echte kans was meteen raak.
Bij Lierse waren vooral Thompson en Solari de bedrijvigste mensen maar het mocht niet baten.
Lierse begon te zoeken naar de gelijkmaker maar kreeg een koude douche via alweer Dosumnu.
Beide ploegen gingen de rust in met een 2-0 voorsprong voor Westerlo.

In de tweede helft steeg de spectakelwaarde aanzienlijk, net na rust was alweer Westerlo kort bij de 3-0.
De kopbal van Dosumnu op vrije trap van Paas werd van de lijn gehaald en Wagemakers schoot de rebound over.
Lierse antwoordde via Solari, hij kreeg de bal van de ingevallen Raeymaeckers maar Solari trapte over de bal, een mooie mogelijkheid, Lierse wou wel maar Westerlo hield stand. Paul Put deed een goede wissel met Raeymaeckers, uitegerekend hij kon de aansluitingstreffer maken. Hij knalde de 2-1 droog tegen de touwen.

Lierse bleef aanvallen en dat loonde bijna, Thompson kon na een mooi pasje van Mitu net niet scoren en ook Kacic zag zijn harde knal door Deelkens geweerd. Lierse bleef hoekschoppen opstapelen maar een goed spelende Deelkens was meer dan nodig om Westerlo op voorsprong te houden. Westerlo bleef de fouten onder druk opstapelen en Lierse kreeg nog meer de bovenhand. Ceulemans wisselde dan Ntuka voor Keenan en Modubi voor Paas.  Die wissels loonden ook want Lierse verloor zijn greep op het spel