Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel
Anderlecht op koers voor tweede plaats
Bart Hermans

Anderlecht is tamelijk gemakkelijk gaan winnen op het veld van Cercle Brugge. Tweemaal Jestrovic en Aruna voor Anderlecht en Roiha voor Cercle zorgden voor de 1-3 eindstand. Het is al ondertussen negen jaar geleden dat Cercle nog tegen de Brusselaars heeft gewonnen. Anderlecht haalt zo 10 op 12.

Bij Anderlecht geen Jasjtsjoek en Baseggio, Aruna was er wel terug bij. Deze laatste kon al direct alleen doorgaan en de uitgekomen Mollez was al meteen kansloos. Anderlecht begon zoals de vorige weken met drie spitsen aan de wedstrijd, Cercle zette daar maar drie verdedigers tegen over. Deze man tegen man situatie werd dan ook direct afgestraft.

Doordat het veld er slecht bijlag, was er maar weinig te beleven in de wedstrijd. Anderlecht had wel het meeste balbezit, maar kon geen kansen creƫren. Jestrovic en Lovre konden wel dreigen, maar echte kansen waren dit niet. Kort voor rust werd het dan toch 0-2. Wilhelmsson kon doorgaan en voorzetten, Jestrovic legde de bal binnen. De match leek gespeeld, Cercle kon geen enkele kans bijeenvoetballen.

In de tweede helft was het meteen terug raak voor paars-wit. Aruna werd neergelegd in het strafschopgebied en Jestrovic zette de penalty feilloos om. Maar Cercle was herboren uit de kleedkamers geboren, Dekelver zette Roiha op weg naar doel en deze liet de kans niet liggen. Anderlecht beperkte zich nu tot verdedigen en Cercle ging op zoek naar de aansluitingstreffer.

Dekelver, die altijd wat meer kan tegen de Brusselaars, schoot tot drie keer toe tegen Tihinen. De Fin was het slot op de deur van de sterke Brusselse defensie. In het slot van de wedstrijd kreeg Jestrovic nog de kans op zijn derde doelpunt van de namiddag, maar mede dankzij de erbarmelijke staat van het veld miste hij deze kans. Anderlecht blijft zo tweede op elf punten van Club Brugge, dat vanavond Racing Genk nog partij geeft.