moeMoeskroen
staStandard
0-1
0-2
51'
0-3
Datum: 11/03/2005 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Le Canonnier
Standard zonder moeite naar derde plek
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Standard zonder moeite naar derde plek
Foto: © SC

Standard heeft vanavond een makkelijke zege geboekt. Een onmachtig en bijzonder zwak Moeskroen ging op eigen veld met 0-3 de boot in. Standard doet zo een erg goede zaak in de strijd om Europees voetbal.

De wedstrijd begon met een korte, vrij saaie studieronde van beide ploegen. Pas na een kwartier spelen wisten de bezoekers uit Luik enige druk te ontwikkelen. Dat resulteerde al gauw in een doelpunt van Geraerts, al was die treffer eigenlijk ongeldig. Het scheidsrechterlijk trio had echter niet gezien dat de middenvelder buitenspel stond.

Ook na de 0-1 bleef het vrij rustig. Moeskroen probeerde wel, maar het stond totaal onmachtig tegenover de stevige Luikse verdediging. Ook na de koffieklets lukte scoren niet. Integendeel, het waren de bezoekers die opnieuw raak troffen. Met een knap nummertje en ditto afwerking zorgde
Kovalenko voor de 0-2. De Henegouwse verdediging stond er bij en keek er naar.

De wedstrijd was eigenlijk toen al beslist. Cédric Roussel, twintig minuten voor tijd ingevallen voor Milan Rapaic, tekende uiteindelijk nog voor de 0-3. De aanvaller, voor het eerst sinds lang nog eens in onze competitie actief, scoorde meteen bij zijn eerste balcontact.

De wedstrijd eindigde zo op 0-3, al had Standard makkelijk verder kunnen uitlopen. De Rouches spaarden echter hun benen voor de zware weken die er nog aankomen. Dankzij de overwinning van vandaag komt men alvast op de fel begeerde derde plek. Excelsior Moeskroen staat ondertussen tien stekjes lager.