Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Volders redt punten voor Beveren
Ronny anthonis

Beveren was vanmiddag de betere van Lierse. De Beverse Ivorianen konden echter nooit echt imponeren en hadden geluk dat doelman Volders enkele goeie reflexen in huis had om Lierse een paar keer het scoren te beletten. Het werd uiteindelijk 1-3, maar laat u niet misleiden door de uitslag, de match was als het weer in Lier, kil en koud. Er waren wel verzachtende omstandigheden voor de Pallieters, want Fassotte, Mitu en Smet waren geschorst. Crossa, Kacic en Timmermans moesten langs de kant toekijken met een blessure.

Al na één minuut keek Lierse tegen een achterstand aan dankzij een doelpunt Kaiper. De doemscenario's van tegen STVV kwamen bij menig supporter al naar boven. Toch liet Lierse zich niet wegdrukken en was het de betere ploeg, zonder echte kansen. Thompson kreeg een goeie mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar faalde in de afwerking. Lierse kreeg wat halve kansen, maar kreeg uiteindelijk vijf minuten voor rust waar het recht op had. Imschoot maakte met een gekraakt schot gelijk, 1-1 bij de rust.

Tien minuten na rust klom Beveren echter terug op voorsprong: Kaiper stond randje buitenspel, maar mocht toch doorgaan. Zijn voorzet vloerde Yves Van der Straeten en Arunina kon simpel binnenduwen. Lierse begon weer te drukken, maar kreeg het deksel op neus. Een schitterende Volders pareerde pogingen van Solari en Imschoot en zo viel de goal uiteindelijk aan de overkant. Na een trekfout van Nikolovski op de middenlijn werd de bal richting doel getrapt, Romaric werd vrijgespeeld en die trapte kruiselings binnen. 1-3 en boeken dicht voor Lierse.
Tien minuten voor tijd mistte Imschoot nog dé kans op de aansluitingstreffer, maar hij ging voor eigen succes in plaats van voor te zetten naar één van de twee vrijstaande Lierse-spelers.

Lierse blijft zo in de grijze middenmoot hangen, net als Beveren overigens.